Ράλι Κορσικής: O Neuville επικεφαλής μετά από μια δύσκολη μέρα

Ράλι Κορσικής: O Neuville επικεφαλής μετά από μια δύσκολη μέρα

Στην τρίτη θέση πίσω από τον Evans σκαρφάλωσε ο Ogier μετά την ατυχία του Tanak.

Ένα λάστιχο του Tanak στην  11η ειδική και προτελευταία της ημέρας κόστισε στον Εσθονό 2 λεπτά και τον έριξε πολύ πίσω στην γενική κατάταξη την ώρα που ο Neuville κέρδιζε τις δύο τελευταίες ειδικές και σκαρφάλωνε πρώτος στην προσωρινή κατάταξη, 4,5’’ εμπρός από τον δεύτερο Evans που εξακολουθεί να οδηγεί γρήγορα και σταθερά, ελπίζοντας ακόμη στη νίκη. 

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ogier 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, αλλά μόλις 5,1” εμπρός από τον Sordo. Ο Γάλλος θα παλαίψει λογικά στις ειδικές της Κυριακής με τον Ισπανό για την τρίτη θέση στο βάθρο, αφού για να ανέβει πιο ψηλά πρέπει να κάνει… βουντού στον Evans.

H μέρα ξεκίνησε με τη μάχη Tanak-Evans αλλά σύντομα ο Neuville ήταν αυτός που έδειξε ότι δεν το βάζει κάτω. Ενώ στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές είχε τα προβλήματά του, στη συνέχεια άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις στο i20 και μπήκε και αυτός στη μάχη. Το κλαταρισμένο λάστιχο του Tanak σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις, του έδωσαν την ευκαιρία να αναρριχηθεί επάξια στην πρώτη θέση, κυρίως μετά τη μεγάλη ειδική των 47 χιλιομέτρων την οποία κέρδισε με σημαντικήν διαφορά από τον Βρετανό της M-Sport. 

Στο μεταξύ και παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετώπιζε, ο Ogier κατάφερε να ξεπεράσει τον Sordo και μάλιστα στην μεγάλη ειδική έκανε τον δεύτερο χρόνο παρά το γεγονός ότι στα πρώτα της χιλιόμετρα είχε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του. Σε κάθε περίπτωση το C3 δεν ήταν ανταγωνιστικό στην Κορσική και μόνον χάρη στην εμπειρία και το πείσμα του Ogier βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Αν μάλιστα καταφέρει να τρεματίσει αύριο τρίτος, τότε δίκαια θα πανηγυρίζει ένα ανέλπιστο βάθρο. 

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Suninen, Tanak, Lappi, Loeb, Meeke και Latvala. ΟΙ δυο τελευταίο έχουν μια δική τους “οικογενειακή” μάχη με τον Meeke να σημειώνει καλούς χρόνους και τον Latvala να ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα σημαντικότερο των οποίων ένα κλατάρισμα που του κόστισε πολύ χρόνο. 

Η αυριανή τελευταία ημέρα έχει μόνον δύο ειδικές με τη δεύτερη να είναι και η Power Stage που σίγουρα θα “στοχεύσει” ο Tanak για να πάρει πολύτιμους βαθμούς. 

re

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube