Ράλι Κορσικής: Ο Evans προηγείται στο τέλος μιας επεισοδιακής ημέρας

Ράλι Κορσικής: Ο Evans προηγείται στο τέλος μιας επεισοδιακής ημέρας

Σε απόσταση αναπνοής Tanak και Neuville.

Ο Evans επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο Μεξικό, μένοντας πρώτος στο τέλος της πρώτης ημέρας στην απαιτητική Κορσική.
Ο Βρετανός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του και οδηγώντας γρήγορα και σταθερά μπήκε επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης, θέση που έχασε την έκτη ειδική της ημέρας όταν ο Meeke με το «τραυματισμένο» αυτοκίνητο του έκλεισε τον δρόμο μέσα στην ειδική και τον καθυστέρησε σημαντικά. 
Οι αγωνοδίκες ανέλαβαν αν αποδώσουν δικαιοσύνη και έδωσαν στον Evans τον χρόνο του Tanak και έτσι στην τελική προσωρινή κατάταξη της ημέρας ο Evans προηγείται του Εσθονού κατά 4,5 δευτερόλεπτα. 
Το πρόβλημα προέκυψε διότι ο Meeke μπήκε στην ειδική με σπασμένη ανάρτηση και μοιραία κινούνταν πολύ πιο σιγά απο το ρυθμό που είχε ο Evans που ακολουθούσε. Όπως είπε ο Meeke στο τέλος της ειδικής όπου έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον συμπατριώτη του, νόμιζε πως ο Evans δεν θα τον φτάσει γιατί οι κριτές θα έδιναν εκκίνηση στα αυτοκίνητα ανά τρίλεπτο, κάτι που δεν έγινε και έτσι έγινε η αιτία να τον «πιάσει» ο οδηγός της M-Sport μέσα στην ειδική. 

Ο δεύτερος της προσωρινής γενικής κατάταξης, ο Tanak οδήγησε - όπως είπε - προσπαθώντας να κρατήσει ένα σταθερό ρυθμό, δίχως να θέλει να ρισκάρει μια και αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα με την εμπρός ανάρτησή του στο απογευματινό σκέλος της ημέρας. 
Στην τρίτη θέση ο Neuville, μόλις 5,3'' πίσω από τον Evans, οπότε η αυριανή ημέρα αναδεικνύεται εξόχως κρίσιμη ειδικά για τους τρεις αυτούς οδηγούς. 
Sordo, Suninen και Ogier συμπληρώνουν την εξάδα με τον τελευταίο να δηλώνει σχεδόν απογοητευμένος από το C3 παρά το γεγονός ότι η Citroen πριν τον αγώνα φάνταζε ένα από τα φαβορί. Έχασε πολύτιμο χρόνο στην πρώτη κιόλας ειδική από ένα τετ-α-κε και στη συνέχεια παρά τις προσπάθειές του το C3 δεν μπορούσε να τον βοηθήσει να πιάσει τον ρυθμό που ήθελε. 
Σίγουρα αύριο ο Sordo θα πιέσει και ο Suninen θα εξακολουθήσει να κρατά ρυθμό τερματισμού, την ώρα που ο Ogier θα αναζητήσει στο αποψινό σέρβις κάποιες ρυθμίσεις που θα τον κάνουν πιο ανταγωνιστικό. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι και ο Lappi εξέφραζε παράπονα για την απόδοση του C3. 

Στην όγδοη θέση συναντάμε τον Loeb ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή στην πρώτη ειδική σπάζοντας τον ένα σύνδεσμο της πίσω ανάρτησης του i10 WRC, αβαρία που επισκεύασε το πλήρωμα μόνο του χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο. Στη συνέχεια σημείωσαν καλούς χρόνους για να τελειώσουν την ημέρα στην 8η θέση, χάρη και στις ατυχίες του ανταγωνισμού. 

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει 174,50 αγωνιστικά χιλιόμετρα, μοιρασμένα σε 6 ειδικές, μεγαλύτερη των οποίων είναι η Castagniccia με μήκος 47,18 km που θα γίνει δύο φορές. Σίγουρα θα είναι η ειδική που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα. 

re

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube