Ράλι Κορσικής: Δράμα για Evans, ανέλπιστη νίκη για Neuville

Ράλι Κορσικής: Δράμα για Evans, ανέλπιστη νίκη για Neuville

Ακόμη πιο ανέλπιστη η δεύτερη θέση του Ogier - Στην  κορυφή της βαθμολογίας ο Βέλγος.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο εξαιρετικός φέτος Evans θα πανηγύριζε την πρώτη του νίκη, ένα σκασμένο λάστιχο στην τελευταία ειδική της ημέρας τον έριξε από την κορυφή της κατάταξης στην τρίτη θέση, χαρίζοντας στον Neuville την πρώτη του φετεινή νίκη. 

Ο Βρετανός στην πρώτη από τις μόλις δύο ειδικές της ημέρας, όχι μόνον κάλυψε τα 4,5” που τον χώριζαν από τον Βέλγο, αλλά μπήκε στην Power Stage με 11,5’’ διαφορά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αρκούσε να οδηγήσει συνετά τα 19 χιλιόμετρα που απέμεναν για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Όμως το εμπρός δεξί ελαστικό του Fiesta είχε άλλη άποψη και μετέτρεψε τον αγώνα σε δράμα. Ο Evans έχασε πολύτιμο χρόνο, έπεσε τρίτος και ο οδηγός της Hyundai βρέθηκε να πνηγυρίζει από το πουθενά μια νίκη που αξιοκρατικά έπρεπε να πάει αλλού. Προς τιμήν του παραδέχτηκε στη συνέχεια πως ο Evans ήταν σε όλο τον αγώνα πιο γρήγορος από αυτόν, όμως οι βαθμοί πήγαν στην τσέπη του Βέλγου που τώρα προηγείται στο πρωτάθλημα. 

Εξίσου τυχερός μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Ogier ο οποίος όλο το τριήμερο πάλευε με ένα μη ανταγωνιστικο C3, ανέβηκε χθες στην 3η θέση της προσωρινής κατάταξης χάρη στην ατυχία του Tanak και τελικά τερμάτισε δεύτερος αποκομίζοντας πολύτιμους βαθμούς από εκεί που δεν το περίμενε και τώρα φιγουράρει δεύτερος, δύο βαθμούς πίσω από τον Neuville στη βαθμολογία των οδηγών. 

Την ίδια στιγμή η Hyundai με την 4η θέση του Sordo μπήκε επικεφαλής στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 114 βαθμούς έναντι 102 της Citroen και 98 της Toyota. H τελευταία είδε τον Tanak να τερματίζει έκτος μετά το χθεσινό σκασμένο ελαστικό και τους Meeke και Latvala να κατακτούν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Σίγουρα θα ήθελαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Κορσική. Ο Meeke πάντως κέρδισε τους βαθμούς της Power Stage αν αυτό σημαίνει κάτι. 

Αν κάτι έμεινε στην M-Sport από τον αγώνα της Κορσικής είναι ότι έχουν ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, κάτι που αποδεικνύει και η 5η θέση του Suninen και ότι δεν πρέπει πλέον οι υπόλοιπες ομάδες να τους υποτιμούν. 

fin

Επόμενος αγώνας αυτός στην Αργεντινή και μεθεπόμενος στη Χιλή, δύο δύσκολοι χωμάτινοι αγώνες που θα ανεβάσουν πολυ ψηλά το θερμόμετρο και θα ξεκαθαρίσουν πολλά στην κορυφή της βαθμολογίας για οδηγούς και κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube