Ράλι Χιλής: Tanak στην κορυφή - Ολική επαναφορά Loeb 

Ράλι Χιλής: Tanak στην κορυφή - Ολική επαναφορά Loeb 

Ο Γάλλος 9άκις παγκόσμιος κέρδισε 2 ειδικές και έκανε δεύτερο χρόνο σε άλλες δύο.

H δεύτερη μέρα στον αγώνα της Χιλής ήταν κοθοριστική. Μπορεί ο Tanak να διατήρησε την πρώτη θέση και να ξεκινά το σημερινό τελευταίο σκέλος με 30,3” διαφορά από τον δεύτερο Ogier, αλλά πιο πίσω έγιναν απίστευτες ανακατατάξεις. 

Το τρομακτικό ατύχημα του Neuville ευτυχώς για όλους έμεινε στις “λαμαρινοζημιές” διαλύοντας το i20WRC, αλλά η εγκατάλειψη του Βέλγου τον απομάκρυνε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μια καλή επίδοση στη Χιλή, ή ακόμη και νίκη, θα του έδινε τη δυνατότητα να ξεφύγει στη βαθμολογία αλλά τώρα θα φύγει από τη Λατινική Αμερική δίχως βαθμό. Το πλήρωμα της Hyundai μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα όπου προληπτικά υποβλήθηκε σε εξατάσεις οι οποίες έδειξαν πως πέρα από τον σοκ είναι πολύ καλά στην υγεία τους. 

Η εγκατάλειψή του έδωσε την ευκαιρία στον Ogier να ανέβει στη δεύτερη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης και το τέλος της ημέρας τον βρήκε εκεί στα 5,1” εμπρός από τον 9άκις παγκόσμιο Loeb. Ο Γάλλος έκανε μια εξαιρετική ημέρα, κέρδισε 2 ειδικές και έκανε τον δεύτερο χρόνο σε άλλες δύο. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητό του, αλλά ο ίδιος θέλει περισσότερα χιλιόμετρα με αυτό για να “κουμπώσει” μαζί του, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή μέρα, είπε πως στόχος του είναι να φέρει τους βαθμούς του βάθρου στην ομάδα. Ο Loeb ενώ απειλεί θεωρητικά τον Ogier δεν απειλείται από τον τέταρτο Evans που βρίσκεται 30,9” πίσω του. 

Την ίδια στιγμή η εγκατάλειψη του Latvala βοήθησε να ξεκαρίσει η κατάσταση στην πρώτη τριάδα. Ο οδηγός της  Toyota εγκατέλειψε από ημιαξόνιο, όμως προηγουμένως ο Loeb είχε καλύψει μεγάλο μέρος της διαφοράς που τους χώριζε. To τρίτο Yaris της ομάδας, αυτό του Meeke βρίσκεται στην 10η θέση μετά από έξοδο που είχε ο Βρετανός, ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να οδηγήσει δίχως παρμπρίζ και βέβαια να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Μετά από όλα αυτά ο Evans κατάφεε να βρεθεί στην 4η θέση εμπρός από τον Suninen που δίνει μάχη για την 5η θέση με τον Lappi. Ο Φινλανδός δεν έπεισε με τις επιδόσεις του, όπως και ο Mikkelsen που βρίσκεται πίσω του. Αμφότεροι δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό με τον οδηγός τη Hyundai να μην μπορεί καν να πλησιάσει την πολύ καλή επίδοση που είχε πριν 15 μέρες στη γειτονική Αργεντινή.

Με όλα αυτά δεδομένα, η σημερινή μέρα που ξεκινά στις 15:08 ώρα Ελλάδος και περιλαμβάνει 4 ειδικές μεταξύ των οποίων και η Power Stage, φαντάζει μάλλον διαδικαστική για τον Tanak που καλείται να διαχειριστεί τη διαφορά του από τον Ogier και να πετύχει τη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Ogier από την άλλη είναι βέβαια ότι θα πιέσει έχοντας και το ένα μάτι στον καθρέφτη για να ελέγχει και τον Loeb που τον ακολουθεί. Η μάχη των δύο παγκόσμιων Γάλλων αναμένεται συναρπαστική. 

resda

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube