Ράλι Γερμανίας: O Tanak δείχνει το δρόμο στον Ogier [highlights videos]

Ράλι Γερμανίας: O Tanak δείχνει το δρόμο στον Ogier [highlights videos]

Ο Ott Tanak, με τη φόρα από τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα της Φιλανδίας, ολοκληρώνει επικεφαλής την πρώτη κανονική μέρα του Ράλι Γερμανίας.

Ο Ott Tanak είχε κερδίσει τη χθεσινή Υπερειδική. Και κέρδισε και τις τρεις ειδικές του απογευματικού loop στην πρώτη κανονική μέρα του Ράλι Γερμανίας, ανοίγοντας έτσι τη διαφορά από τους Sebastien Ogier και Thierry Neuville.

Ο Tanak απομακρύνθηκε στα 12,3” από την πλησιέστερη απειλή, που ακούει στο όνομα Sebastien Ogier. Ο Γάλλος ήταν δεύτερος σε όλες τις ΕΔ που κέρδισε ο Εσθονός. Ο ρυθμός αυτός επέτρεψε στον οδηγό της M-Sport να πάρει διαφορά ασφαλείας από τον βασικό του αντίπαλο για το πρωτάθλημα, τον Thierry Neuville ο οποίος ακολουθεί στην 3η θέση, 15” πιο πίσω. Αν ο Tanak κερδίσει αυτό τον αγώνα και συνεχίσει ο ίδιος και το Yaris να αποδίδουν σε αυτό το επίπεδο, σύντομα θα είναι απειλή για τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Για την ώρα αυτό που ενδιαφέρει τον Ogier είναι να τερματίζει μπροστά από τον Neuville. Το πρωί ο Βέλγος είχε θέματα με διαρροή λαδιού από το τούρμπο που τον ανάγκασαν να σταματήσει για έλεγχο μεταξύ των ΕΔ. Το απόγευμα ωστόσο δεν είχε παρόμοια θέματα.

Thierry Neuville

Οι τρεις πρώτοι ήταν σε δικό τους ρυθμό, και με αρκετή διαφορά μεταξύ τους, οπότε η πιο κλειστή μάχη ήταν αυτή της 4ης θέσης. Ο Elfyn Evans της M-Sport είναι για την ώρα best of the rest, με διαφορά μόλις 1”, κυρίως χάρη στην πρωινή του επίδοση. Στην τελευταία Ειδική της ημέρας μπήκαν με διαφορά μόλις… μισό δευτερόλεπτο από τον Latvala, και την διπλασίασαν. Ο Latvala δεν κέρδισε κάποια θέση το απόγευμα, αλλά απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητό του μετά από αλλαγές στο εμπρός διαφορικό. Αυτό του επέτρεψε να κρατήσει πίσω του τον σπεσιαλίστα στην άσφαλτο Dani Sordo, ο οποίος όλο το απόγευμα μονομαχούσε αλλάζοντας θέση με τον Esapekka Lappi. Ο Ισπανός της Hyundai κράτησε την έκτη θέση με διαφορά ένα δευτερόλεπτο από τον Lappi, ο οποίος παραδέχτηκε ότι διστάζει να αγγίξει το όριο στη γερμανική άσφαλτο.

Η όγδοη θέση είναι ακόμη μια ανοιχτή μάχη που παίζεται μεταξύ Craig Breen και Andreas Mikkelsen, με τον οδηγό της Citroen να την κερδίζει για την ώρα με διαφορά (μαντέψτε…) ένα δευτερόλεπτο. Τη 10άδα κλείνει ο Teemu Suninen, καθώς ο Ostberg έχασε πάρα πολύ χρόνο όταν η ομάδα της Citroen λανθασμένα αντικατέστησε τον προφυλακτήρα του, περιορίζοντας την εισαγωγή αέρα του κινητήρα.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube