Ράλι Γερμανίας: Άνετος ο Tanak, άτυχος ο Ogier [videos]

Ράλι Γερμανίας: Άνετος ο Tanak, άτυχος ο Ogier [videos]

O Ott Tanak συνεχίζει να είναι πρώτος με διαφορά, ενώ ένα λάστιχο έριξε τον Ogier από τη 2η στην 9η θέση, πριν αρχίσει να ανεβαίνει ξανά.

Ο Tanak έχει μια διαφορά 44” από τους μαχόμενους Sordo και Latvala στο τέλος του Σαββάτου, ενώ ο Ogier έχει ήδη ξεκινήσει την ανοδική πορεία μετά την ατυχία του.

Ο Ogier ήταν ο μόνος που ακολουθούσε το ρυθμό του Tanak, όντας 13” πίσω από τον Εσθονό. Όμως αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει ένα σκασμένο λάστιχο στη 13η Ε.Δ., το δεύτερο πέρασμα της διαβόητης Panzerplatte όπου δοκιμάζονται τα γερμανικά τανκς.

Η ατυχία αυτή κόστισε στον Γάλλο 1’ 43” και τον έριξε από τη 2η στην 9η θέση της κατάταξης. «Ήμουνα στην ίδια γραμμή όπως πάντα. Εδώ ξέρεις ότι ο αγώνας είναι λαχείο, με τις πέτρες», δήλωσε στο τέλος της ειδικής.

Ο Ogier κέρδισε αμέσως την επόμενη ειδική Freisen και πήρε την 8η θέση από τον team-mate του στην M-Sport, τον Teemu Suninen. Στη συνέχεια κέρδισε άλλη μια θέση όταν ο Craig Breen, που ήταν 6ος, βγήκε για λίγο από το δρόμο κι έσπασε την ανάρτηση του Citroen C3 στην τελευταία ειδική της ημέρας, την Romerstrasse (Ε.Δ. 15).

Ο Ogier δεν κατάφερε να περάσει και τον Andreas Mikkelsen σε αυτή την ειδική, για μόλις 0,5”, αλλά φαίνεται πως θα το κάνει εύκολα αύριο καθώς ο Νορβηγός δείχνει να δυσκολεύεται με το Hyundai στη γερμανική άσφαλτο.

Μετά το λάστιχο του Ogier, o Tanak αναμενόμενα έδειξε να χαλαρώνει λίγο, όμως η μάχη για τη 2η θέση άναψε για τα καλά. Ο Dani Sordo ήταν ο ταχύτερος και στη μακριά και στην κοντή έκδοση της Panzerplatte, και ανέβηκε 2ος ενώ είχε ξεκινήσει τη μέρα μόλις στην 6η θέση.
 
Ο Latvala όμως πλησίασε ξανά τον Ισπανό όταν το ράλι άφησε τη στρατιωτική περιοχή, και μετά τις δύο επόμενες ειδικές, στο τέλος της μέρας, τον έφτασε στα μόλις 0,8”.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Thierry Neuville, έβαλε ξανά στο Hyundai του το διαφορικό που προτιμούσε, αφού οι μηχανικοί του διαπίστωσαν ότι το κιβώτιο, που είχαν αλλάξει προληπτικά μετά από διαρροή την Παρασκευή, δεν είχε τελικά ζημιά. Όμως ο Βέλγος και πάλι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Sordo και Latvala, λέγοντας πως το i20 του ήταν στημένο πολύ σκληρό. Παράλληλα σκεφτόταν αν θα έπρεπε να ρισκάρει για να κυνηγήσει τη 2η θέση ή να εξασφαλίσει τους βαθμούς της 4ης, δεδομένης της θέσης του Ogier.

O Breen κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της Romerstrasse και θα πρέπει να έφτασε και στο σέρβις για να φτιάξει την ανάρτηση και να συνεχίσει αύριο στη 10η θέση, πίσω από τον team-mate του, τον Mads Ostberg. Πριν την έξοδό του, ο Ιρλανδός πλησίαζε σιγά-σιγά τον Esapekka Lappi για να διεκδικήσει την 5η θέση. Ο Φιλανδός αντέδρασε κάνοντας το 2ο χρόνο στις δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αύριο μόνο 6,3” πίσω από τον Neuville.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟY

Θ.

ΠΛΗΡΩΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Ott Tanak, M.Jarveoja

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

2h23m27.1s

2

Dani Sordo, C.del Barrio

Hyundai Shell Mobis WRT

Hyundai

43.7s

3

Jari-Matti Latvala, M.Anttila

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

44.5s

4

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai Shell Mobis WRT

Hyundai

52.5s

5

Esapekka Lappi, J.Ferm

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

58.8s

6

Andreas Mikkelsen, A.Jager

Hyundai Shell Mobis WRT

Hyundai

1m50.7s

7

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

M-Sport World Rally Team

Ford

1m51.2s

8

Teemu Suninen, M.Markkula

M-Sport World Rally Team

Ford

1m57.0s

9

Mads Ostberg, T.Eriksen

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2m20.4s

10

Craig Breen, S.Martin

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2m34.4s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube