Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak ταχύτερος όλων στο shakedown

Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak ταχύτερος όλων στο shakedown

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ειδική με τη δράση να ξεκινά από αύριο το πρωί.

Ο Tanak ήταν ο ταχύτερος στο shakedown του ράλι της Φινλανδίας που κάλυψε τα 4,26 km της ειδικής Vesala σε 1'53.8. Ο Εσθονός έγραψε τον χρόνο αυτό στο τρίτο του πέρασμα δηλώνοντας πως η ομάδα έχει ετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο-είπε- θα είναι ένας μεγάλος αγώνας που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στα 0,3’’ πίσω από τον οδηγό της Toyota πλασαρίστηκε ο Thierry Neuville, ενώ ο Craig Breen, που έκανε το ντεμπούτο του στο WRC με την Hyundai, βρέθηκε στην τρίτη θέση. Άλλο ένα Hyundai, αυτό με τον Mikkelsen βρέθηκε στην 4η θέση.
 Ο Teemu Suninen της M-Sport Ford ήταν πέμπτος με τον πρωταθλητή Sébastien Ogier, με το αναβαθμισμένο  Citroën C3 να «ισοβαθμεί» στην έκτη θέση με τους Meeke και Latvala.
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lappi και Greensmith.

O αγώνας ξεκινά σήμερα το απόγευμα με την σούπερ ειδική Harju των 2,31km και το… κυρίως πιάτο θα «σερβιριστεί» από αύριο. Η Παρασκευή περιλαμβάνει 10 ειδικές, το Σάββατο οκτώ και την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα έχουμε τέσσερις ειδικές με το δεύτερο πέρασμα από την Ruuhimaki να είναι και η Power Stage.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube