Ράλι Φινλανδίας: Άξιος νικητής ο Ott Tanak 

Ράλι Φινλανδίας: Άξιος νικητής ο Ott Tanak 

Ο Εσθονός πήρε την 4η νίκη του με την Toyota και τη 10η στην καριέρα του. 

Ο Ott Tanak είχε από χθες καθαρίσει το παιχνίδι όταν είχε εξασφαλίσει μια ικανή διαφορά για να μην νοιώθει την ανάσα των αντιπάλων του στις σημερινές ειδικές. 
Μάλιστα φρόντισε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στη σημερινή πρώτη ειδική και να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον Lappi.
Αυτό που χρειάζονταν πλέον ήταν να οδηγήσει συνετά μέχρι το τέλος και να μην έχει καμία ατυχία. Αυτό έκανε, με τη διαφορά ότι επιτέθηκε και στην Power Stage όπου και εκεί έκανε τον καλύτερο χρόνο κερδίζοντας τους έξτρα βαθμούς. 
Κάπως έτσι ο Εσθονός μπαίνει επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών με διαφορά 22 βαθμών από τον δεύτερο. 

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικός Lappi με το Citroen C3 που έδειξε να έχει αποβάλει το άγχος καθώς οδήγησε εξαιρετικά όλο το τριήμερο. Τρίτος ο Latvala που δεν κατάφερε την πολυπόθητη για αυτόν νίκη αλλά τουλάχιστον έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Τoyota που είδε δύο αυτοκίνητά της στο βάθρο και ίσως να έβλεπε και τρίτο στις βαθμολογούμενες θέσεις αν ο Meeke δεν έκανε δύο τραγικά λάθη χθες και σήμερα. 

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το πρώτο Hyundai με τον Mikkelsen που έδωσε μια ωραία μάχη με τον Ogier και επικράτησε του Γάλλου ο οποίος εκτός από τα όποια προβλήματα με το C3 είχε να αντιμετωπίσει και μια ίωση που τον βασάνιζε όλες τις μέρες του αγώνα. Την ίδια στιγμή ο Breen σήκωσε με άνωθεν εντολή το πόδι από το γκάζι για να περάσει ο Neuville μπροστά, με τον Βέλγο να έχει κάνει έναν από τους χειρότερους αγώνες του.

Έτσι, τόσο ο Neuville όσο και ο Ogier ελπίζουν στον αγώνα της Γερμανίας (22-25 Αυγούστου), στον οποίο παραδοσιακά πάνε καλά, για να μπορέσουν να ανακόψουν το ρυθμό του Tanak που δείχνει τον τελευταίο καιρό αχτύπητος. 

 fin

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube