node/36204

Ράλι Φινλανδίας: Άξιος νικητής ο Ott Tanak 

Ο Εσθονός πήρε την 4η νίκη του με την Toyota και τη 10η στην καριέρα του. 

Ο Ott Tanak είχε από χθες καθαρίσει το παιχνίδι όταν είχε εξασφαλίσει μια ικανή διαφορά για να μην νοιώθει την ανάσα των αντιπάλων του στις σημερινές ειδικές. 
Μάλιστα φρόντισε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στη σημερινή πρώτη ειδική και να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον Lappi.
Αυτό που χρειάζονταν πλέον ήταν να οδηγήσει συνετά μέχρι το τέλος και να μην έχει καμία ατυχία. Αυτό έκανε, με τη διαφορά ότι επιτέθηκε και στην Power Stage όπου και εκεί έκανε τον καλύτερο χρόνο κερδίζοντας τους έξτρα βαθμούς. 
Κάπως έτσι ο Εσθονός μπαίνει επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών με διαφορά 22 βαθμών από τον δεύτερο. 

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικός Lappi με το Citroen C3 που έδειξε να έχει αποβάλει το άγχος καθώς οδήγησε εξαιρετικά όλο το τριήμερο. Τρίτος ο Latvala που δεν κατάφερε την πολυπόθητη για αυτόν νίκη αλλά τουλάχιστον έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Τoyota που είδε δύο αυτοκίνητά της στο βάθρο και ίσως να έβλεπε και τρίτο στις βαθμολογούμενες θέσεις αν ο Meeke δεν έκανε δύο τραγικά λάθη χθες και σήμερα. 

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το πρώτο Hyundai με τον Mikkelsen που έδωσε μια ωραία μάχη με τον Ogier και επικράτησε του Γάλλου ο οποίος εκτός από τα όποια προβλήματα με το C3 είχε να αντιμετωπίσει και μια ίωση που τον βασάνιζε όλες τις μέρες του αγώνα. Την ίδια στιγμή ο Breen σήκωσε με άνωθεν εντολή το πόδι από το γκάζι για να περάσει ο Neuville μπροστά, με τον Βέλγο να έχει κάνει έναν από τους χειρότερους αγώνες του.

Έτσι, τόσο ο Neuville όσο και ο Ogier ελπίζουν στον αγώνα της Γερμανίας (22-25 Αυγούστου), στον οποίο παραδοσιακά πάνε καλά, για να μπορέσουν να ανακόψουν το ρυθμό του Tanak που δείχνει τον τελευταίο καιρό αχτύπητος. 

 fin

TAGS
node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.