Ράλι Dakar: Έξω ο Peterhansel! [+video]

Ράλι Dakar: Έξω ο Peterhansel! [+video]

O 13 φορές νικητής του μαραθώνιου αγώνα εγκατέλειψε μετά από ατύχημα στην προτελευταία ειδική διαδρομή.

Ο Stephane Peterhansel, που ξεκίνησε σήμερα τον αγώνα στην 4η θέση, είχε ένα ατύχημα λίγο μετά την εκκίνηση της ειδικής των 312 km.

O συνοδηγός του, David Castera, που είχε αντικαταστήσει φέτος τον επί χρόνια συνεργάτη του Peterhansel, Jean-Paul Cottret, λέγεται ότι τραυματίστηκε στη μέση.

Ο Peterhansel οδηγούσε ένα από τα τρία MINI buggy της X-Raid, στην οποία έχει μετεγγραφεί μαζί με τους Carlos Sainz και Cyril Despres, αφού η Peugeot αποσύρθηκε πέρσι από τους μαραθώνιους αγώνες rally-raid. O πολυνίκης Γάλλος κέρδισε τις δύο πρώτες φετινές ειδικές, αλλά αφού εμφανίστηκε ως ο πιο σοβαρός αντίπαλος του επικεφαλής Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux, φωτ. κάτω), έχασε χρόνο κολλώντας στους αμμόλοφους τις τελευταίες μέρες και είχε πέσει έξω από την πρώτη τριάδα.

Nasser Al-Attiyah_Toyota Hilux
  
Ο Peterhansel ήταν 7 λεπτά πίσω από τους Nani Roma (MINI) και Sebastien Loeb (PH Sport Peugeot) στη μάχη για την 3η θέση του βάθρου, ενώ ο Despres (MINI) ήταν 5ος, πάνω από μία ώρα πίσω τους.

Η εγκατάλειψη του Peterhansel (φωτ. κάτω) είναι η πρώτη από το 2009 όπου ο αγώνας μεταφέρθηκε από την Αφρική στη Ν. Αμερική.

Peterhansel_MINI buggy

O Loeb είναι μέχρι στιγμής επικεφαλής στη σημερινή, 9η ειδική διαδρομή, ενώ ο Al-Attiyah φαίνεται να έχει πλέον ανοίξει μια διαφορά ασφαλείας για τη νίκη, καθώς απομένει μόνο η αυριανή μέρα.

Δείτε τώρα το video από τη χθεσινή μέρα – και επιφυλασσόμαστε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube