node/37233

Ράλι Αυστραλίας: Οι διοργανωτές προτείνουν αγώνα κατά 70% μικρότερο εξαιτίας των πυρκαγιών

Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη ματαίωση του αγώνα στην Αυστραλία, οι διοργανωτές έκαναν πρόταση να μειωθούν κατά 70% τα χιλιόμετρα των εδικών διαδρομών.
Αιτία είναι οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται μέρες τώρα στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Queensland, οι οποίες έχουν κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις, δεκάδες κατοικίες, ενώ η περιοχή θρηνεί και τρεις νεκρούς. Οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προς το παρόν, οι αναγνωρίσεις που ήταν να ξεκινήσουν αύριο Τρίτη, μεταφέρθηκαν για την Τετάρτη χωρίς όμως να είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να γίνουν.
Κάτω από αυτές στις συνθήκες οι διοργανωτές δια του αλυτάρχη του αγώνα  Wayne Kenny, πρότειναν στη FIA ένα νέο πρόγραμμα που θα έχει 70% λιγότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα (από τα 323 να μειωθούν στα 94). Αυτό μεταφράζεται σε τέσσερις μόλις ειδικές διαδρομές που κατανέμονται ως εξής: Οι δύο θα είναι υπερειδικές, στην πόλη του Coffs Harbour και στο Raleigh International Raceway και οι άλλες δύο θα φιλοξενηθούν στο Argents Hill Reverse. Αυτές στην ουσία θα είναι μια, με μήκος μόλις 8 χιλιομέτρων και θα γίνει δύο φορές με διαφορετική φορά.

Αν η FIA δώσει το πράσινο φως, αυτό θα σημαίνει πως ο αγώνας θα περιλαμβάνει κάθε μέρα ένα συνδυασμό των ειδικών αυτών, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα minimum αγωνιστικά χιλιόμετρα για να πάρουν οδηγοί και κατασκευαστές το 1/3 της κανονικής βαθμολογίας. Ο νικητής δηλαδή του αγώνα θα πάρει 8 αντί για 25 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι η Hyundai σφραγίζει τον τίτλο του κατασκευαστή πριν καν από την έναρξη του αγώνα, καθώς το σημερινό της πλεονέκτημα των 18 βαθμών έναντι της Toyota δεν θα μπορεί να ανατραπεί.

TAGS
node/39136

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Στις 5 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της Formula 1 μετά τον κορονοϊό.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «λουκέτο» και στους αγώνες της Formula 1. Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο η FIA όσο και η Liberty Media σε συνεργασία με τις ομάδες αναζητούσαν τρόπους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μέσα στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Τώρα πλέον που πέρασε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, η Formula 1 μπορεί υπό προϋποθέσεις να ταξιδέψει, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνεχή τεστ στους εργαζομένους, διαμονή σε ξεχωριστά δωμάτια στα ξενοδοχεία και βεβαίως αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. 

Έτσι, η Formula 1 εκπόνησε ένα νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης που περιλαμβάνει αγώνες εντός Ευρώπης, δύο από τους οποίους θα είναι διπλοί. Συγκεκριμένα διπλοί θα είναι οι αγώνες στην Αυστρία και την Αγγλία. 

Προς το παρόν λοιπόν και με ημερομηνία επανεκκίνησης την 5η Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 διαμορφώνεται ως εξής:
5 Ιουλίου - Αυστρία
12 Ιουλίου - Αυστρία 
19 Ιουλίου - Ουγγαρία
2 Αυγούστου - Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου - Μ. Βρετανία 
16 Αυγούστου - Ισπανία
30 Αυγούστου -  Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

Απομένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για τους εκτός Ευρώπης αγώνες.

TAGS
node/39131

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Το HTTC και ο ΑΣΙΣΑ διοργανώνουν ένα trackday με καθεστώς open pit-lane την ερχόμενη Κυριακή. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Μετά την υποχρεωτική καραντίνα και την αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα στην πίστα, η ομάδα του HTTC και το αθλητικό σωματείο ΑΣΙΣΑ, αποφάσισαν να οργανώσουν μια ημέρα διασκέδασης και προπόνησης για τους φίλους και τα μέλη τους, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο θα παρευρίσκεται ιατρός και επανδρωμένο ασθενοφόρο. Η θερμομέτρηση πριν την είσοδο είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι συμμετέχοντες απαραιτήτως οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν εδώ. Επίσης, οι συμμετέχοντες και οι τεχνικοί τους, υποχρεούνται να συμπληρώσουν την φόρμα καταγραφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να την εκτυπώσουν και να την παραδώσουν κατά την είσοδό τους στο αυτοκινητοδρόμιο.

Προσοχή: Ο κάθε συμμετέχων οδηγός μπορεί να συνοδεύεται ΜΟΝΟ από έναν μηχανικό ή βοηθό. Κάθε συμμετοχή δικαιούται υπαίθριο χώρο στάθμευσης 30τμ. Το πλάνο κάτοψης του χώρου στάθμευσης είναι το εξής:

HTTC

Ο σκεπασμένος χώρος (θέσεις 1-6, 8-17, 20-24 και 25-29 έχουν σημειωθεί με γαλάζιο χρώμα στην κάτοψη) χρεώνεται 20,00 Ευρώ ανά θέση. Σε περίπτωση χρήσης επιπλέον χώρου 30τμ, η χρέωση είναι 20,00 Ευρώ για υπαίθριο και 40,00 Ευρώ για σκεπασμένο. Κατά την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σημειώσετε στον χώρο αποστολής μηνύματος προς τον διοργανωτή εαν επιθυμείτε σκεπασμένο ή επιπλέον χώρο.

Η είσοδος στους θεατές ΔΕΝ επιτρέπεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 30 και μέγιστο αριθμό 40. Ο τρόπος διεξαγωγής είναι με ελεύθερη είσοδο στην διαδρομή (open pit lane), με μέγιστο αριθμό 8-10 αυτοκινήτων εντός πίστας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ώρα προσέλευσης 09:00. Ώρα έναρξης 09:30. Ώρα λήξης 17:00.

Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ ανά οδηγό.
Κόστος προαιρετικής χρονομέτρησης: 20,00 ευρώ. Για τους κατόχους κάρτας μέλους HTTC, η χρονομέτρηση είναι δωρεάν.

[Δελτίο Τύπου HTTC]

TAGS