Ράλι Αυστραλίας: Οι διοργανωτές προτείνουν αγώνα κατά 70% μικρότερο εξαιτίας των πυρκαγιών

Ράλι Αυστραλίας: Οι διοργανωτές προτείνουν αγώνα κατά 70% μικρότερο εξαιτίας των πυρκαγιών

Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη ματαίωση του αγώνα στην Αυστραλία, οι διοργανωτές έκαναν πρόταση να μειωθούν κατά 70% τα χιλιόμετρα των εδικών διαδρομών.
Αιτία είναι οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται μέρες τώρα στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Queensland, οι οποίες έχουν κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις, δεκάδες κατοικίες, ενώ η περιοχή θρηνεί και τρεις νεκρούς. Οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προς το παρόν, οι αναγνωρίσεις που ήταν να ξεκινήσουν αύριο Τρίτη, μεταφέρθηκαν για την Τετάρτη χωρίς όμως να είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να γίνουν.
Κάτω από αυτές στις συνθήκες οι διοργανωτές δια του αλυτάρχη του αγώνα  Wayne Kenny, πρότειναν στη FIA ένα νέο πρόγραμμα που θα έχει 70% λιγότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα (από τα 323 να μειωθούν στα 94). Αυτό μεταφράζεται σε τέσσερις μόλις ειδικές διαδρομές που κατανέμονται ως εξής: Οι δύο θα είναι υπερειδικές, στην πόλη του Coffs Harbour και στο Raleigh International Raceway και οι άλλες δύο θα φιλοξενηθούν στο Argents Hill Reverse. Αυτές στην ουσία θα είναι μια, με μήκος μόλις 8 χιλιομέτρων και θα γίνει δύο φορές με διαφορετική φορά.

Αν η FIA δώσει το πράσινο φως, αυτό θα σημαίνει πως ο αγώνας θα περιλαμβάνει κάθε μέρα ένα συνδυασμό των ειδικών αυτών, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα minimum αγωνιστικά χιλιόμετρα για να πάρουν οδηγοί και κατασκευαστές το 1/3 της κανονικής βαθμολογίας. Ο νικητής δηλαδή του αγώνα θα πάρει 8 αντί για 25 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι η Hyundai σφραγίζει τον τίτλο του κατασκευαστή πριν καν από την έναρξη του αγώνα, καθώς το σημερινό της πλεονέκτημα των 18 βαθμών έναντι της Toyota δεν θα μπορεί να ανατραπεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube