Ράλι Αργεντινής: Καθαρό προβάδισμα Neuville

Ράλι Αργεντινής: Καθαρό προβάδισμα Neuville

Απομένουν τρεις ειδικές για να κατοχυρώσει ο Βέλγος μια σημαντική νίκη. 

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα στην Αργεντινή “καθάρισε” την μάχη στην κορυφή, φερνοντας τον Neuville πρώτο και με διαφορά και τον Mikkelsen δεύτερο σε μια εξαιρετική εμφάνιση να διεκδικούν για τη Hyundai το “1-2”.

Για να συμβούν όλα αυτά έπρεπε να ο Tanak που διεκδικούσε και αυτός την πρώτη θέση να εγκαταλείψει με μηχανικό (ηλεκτρικό) πρόβλημα δύο ειδικές πριν το τελος της ημέρας, αφού προηγουμένως ο Neuville είχε καταφέρει να αντισταθεί στην επίθεση του Εσθονού. 

Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη του αγώνα ακούει στο όνομα Mikkelsen. Ο οδηγός της Hyundai ενώ το πρωί του Σαββάτου δεν κατάφερε να σημειώσει καλές επιδόσεις, στο δεύτερο πέρασμα έχοντας αλλάξει τις ρυθμίσεις στο αυτοκίνητό του επιτέθηκε και μάλιστα πέτυχε και τον καλύτερο χρόνο στην ειδική των 33 km, δηλώνοντας ευτυχής τόσο από τον εαυτό του όσο και από το i20 WRC.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Meeke στα 17,5” πίσω από τον Mikkelsen . O Bρετανός ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα τόσο με τα φρένα του Yaris, αλλά είχε και ένα κλατάρισμα. Πίσω του στα 2,8” βρέθηκε ο Ogier, μια κατάταξη υπό αίρεση όμως αφού ο Γαλλος έχει καταφύγει στην κρίση των αγωνοδικών για ένα πέρασμα. 

Συγκεκριμένα ο Ogier χτύπησε σε μια πέτρα και έχασε την υποβοήθηση του τιμονιού όταν φτάνοντας σε μια πύλη έπρεπε σύμφωνα με το road book να περάσει από αριστερά. Παρατηρώντας όμως τον δρόμο είδε τα σημάδια από τα προηγούμενα αυτοκίνητα να έχουν περάσει από δεξιά, μπερδεύτηκε και χτύπησε την πέτρα με αποτέλεσμα το C3 να υποστεί τη ζημιά που προαναφέραμε αλλά και αυτός να εκνευριστεί και να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Για το συγκεκριμένο περιστατικό τόσο αυτός όσο και η ομάδα ανέφεραν πως θα κάνουν ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό, καθώς έπρεπε η μια δίοδος της πύλης να είναι κλειστή. 

Πληροφορίες θέλουν να έχει δικαιωθεί ο Ogier και τη νύφη να έχει πληρώσει ο Meeke. Τελούμε εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης. 

Πίσω από τον Ogier βρέθηκε στο τέλος της χθεσινής ημέρας ο Sordo, με τον Ισπανό να ακολουθείται από τους Latvala, Suninen και Ostberg. 

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μόλις 53 αγωνιστικά χιλιόμετρα μοιρασμένα σε τρεις ειδικές. Με δεδομένες τις διαφορές ο Neuville πρέπει να κάνει το λάθος του αιώνα για να χάσει ή να του τύχει το εντελώς αναπάντεχο. Αν ο Βέλγος κερδίσει θα πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του που θα τον θέσει σε πολύ πλεονεκτική θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. 

res

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube