Το Volvo Concept Coupé στη Φρανκφούρτη

Το Volvo Concept Coupé στη Φρανκφούρτη

Η Volvo παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το νέο πρωτότυπό της Coupé, βάζοντας τέλος στις «νερόβραστες», όπως είπε, ημέρες του παρελθόντος.

Σχεδιασμένο για να σημάνει το τέλος των «νερόβραστων» ημερών της Volvo, το Concept Coupé είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο Μεγάλου Τουρισμού που ουσιαστικά προλογίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της σουηδικής εταιρείας.   

Το Concept Coupé από εμπρός ξεχωρίζει χάρη στη σπορ μάσκα με την «επιπλέουσα» γρίλια και τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα Τ, που θα αποτελέσουν στο μέλλον σήμα-κατατεθέν της Volvo. Κινούμενοι προς το πίσω μέρος του Concept Coupé, μπορούμε να παρατηρήσουμε την κυρτωμένη οροφή, το στιλάτο χυτό πίσω τζάμι και μια ουρά που παραπέμπουν στο εμβληματικό P1800. Τα δύο άλλα εντυπωσιακά στοιχεία είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή και οι πανύψηλες 21ιντσες ζάντες, κατά τα πάγια ειωθότα των «παπουτσωμένων» πρωτοτύπων.




Το υπερπολυτελές αλλά και ολίγον space στιλ συνεχίζεται εντονότερα –αυτό το δεύτερο- στην καμπίνα. Η καμπίνα του Concept Coupé είναι ντυμένη με premium λουστραρισμένο δέρμα, ξύλινες γκρι διακοσμήσεις και γυαλιστερά μαύρα τελειώματα. Και το διαστημικό διάκοσμο συμπληρώνουν το head-up display και μια ευμεγέθης οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.

Την κίνηση του Concept Coupe έχει αναλάβει ένας υβριδικός συνδυασμός που αποτελείται από το νέο δίλιτρο κινητήρα Drive-E –θα έχουμε την ευκαιρία να τον οδηγήσουμε σε πιο γήινα Volvo σε λίγες ημέρες- και ένα ηλεκτρομοτέρ που κινεί τον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος φτάνει περίπου τα 400 PS και η ροπή ξεπερνά τα 61 kgm.




Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Σχεδιασμού της Volvo, Thomas Ingenlath, «το Concept Coupé δεν είναι ένα φουτουριστικό dream car. Σχεδιάστηκε για να επιδείξει την ικανότητα της πλατφόρμας μας “νέα αρχιτεκτονική”: Κορμοστασιά με αυτοπεποίθηση, αναλογίες και τις πιο πολλά υποσχόμενες σχεδιαστικές υπογραφές. Ακόμη και αυτό το ολοκαίνουργιο XC90 θα είναι ένας ολοκληρωτικά διαφορετικός τύπος αυτοκινήτου και θα αναγνωρίσετε τη σύνδεσή του με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo αμέσως μόλις αποκαλυφτεί τον επόμενο χρόνο».



[Πηγή Volvo]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube