Vision Neue Klasse: To πρωτότυπο που θα μεταμορφώσει τη BMW

Vision Neue Klasse: To πρωτότυπο που θα μεταμορφώσει τη BMW

«Πιστεύω ότι η μάρκα BMW θα είναι μια διαφορετική μάρκα όταν λανσάρουμε το Vision Neue Klasse», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής της φίρμας αναφερόμενος στο νέο βαυαρικό πρωτότυπο που έρχεται.

BMW

H BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα είναι πολύ κοντά στο να μπει σε παραγωγή και θα μας προλογίσει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της: το Vision Neue Klasse.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό ότι το νέο -και σημαντικό για την ίδια- ηλεκτρικό της concept θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Μονάχου στις 2 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες πριν τα αποκαλυπτήρια έρχεται με ένα νέο teaser να μας τονίσει πως πρόκειται για ένα μοντέλο που «θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας της», με τον CEO της φίρμας, Oliver Zipse, να συμπληρώνει πως το νέο concept είναι πολύ κοντά στο τελικό αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί και θα μπει στην παραγωγή το 2025.

BMW

Στο νέο teaser, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έστρεψε την κάμερα στη σχεδιαστική της ομάδα, η οποία τόνισε τι σημαίνει για αυτούς το νέο μοντέλο. Δυστυχώς, δείχνει πολύ λίγα πράγματα από το αυτοκίνητο, αλλά αφήνει να εννοηθεί πόσο σημαντικό θα είναι το νέο concept.

Τα σχόλια είναι μικρά και αθώα. Ένας από τους σχεδιαστές ανέφερε ότι απλά του αρέσει το νέο κίτρινο εσωτερικό. Ένας άλλος ότι του αρέσουν τα κουμπιά ελέγχου θερμοκρασίας, ενώ ένας τρίτος σχολίασε ότι το εσωτερικό είναι αέρινο και λιτό.

Ένα σχόλιο με μεγαλύτερη βαρύτητα έρχεται από τον Adrian van Hooydonk, τον επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού ο οποίος αναφερόμενος στη νέα πλατφόρμα που θα βασίζεται το πρωτότυπο δήλωσε ότι «πιστεύω πως η μάρκα BMW θα είναι μια είναι μια τελείως διαφορετική μάρκα όταν λανσάρουμε τη Neue Klasse».

Ακολουθεί ένα άλλο σχόλιο, στο οποίο ένας σχεδιαστής λέει ότι «αλλάζουμε τώρα την καρδιά της BMW με έναν τόσο ωραίο τρόπο. Τι θα μπορούσε να είναι πιο cool;» Μεγάλα λόγια, λοιπόν, από την ομάδα σχεδιασμού.

Ο βαθμός στον οποίο το Vision Neue Klasse θα αλλάξει τη μάρκα είχε υπονοηθεί και προηγουμένως, με τον Zipse να το περιγράφει ως ένα «mega-project που εκτείνεται σε ολόκληρη την εταιρεία. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από το μέλλον της μάρκας BMW».

BMW

Πράγματι, το αυτοκίνητο που προλογίζει αναμένεται να χρησιμοποιεί μπαταρίες έκτης γενιάς που προσφέρουν 30% μεγαλύτερη εμβέλεια, 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, 30% ταχύτερη φόρτιση και σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία κατασκευής, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Η BMW επιβεβαίωσε ότι έξι αυτοκίνητα θα βασίζονται στην ειδική αρχιτεκτονική EV της Neue Klasse. Αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους μεταξύ 2025 και 2027.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube