Toyota-Subaru: Και εκδόσεις επιδόσεων για ηλεκτρικά bZ4X και Solterra

Toyota-Subaru: Και εκδόσεις επιδόσεων για ηλεκτρικά bZ4X και Solterra

Τα ηλεκτρικά «ξαδελφάκια» της Toyota και της Subaru θα αποκτήσουν κατά πάσα πιθανότητα και εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Λίγο πριν το λανσάρισμα των πρώτων ηλεκτρικών τους μοντέλων, Toyota και Subaru παρουσίασαν αμφότερες στο Tokyo Auto Salon στην Ιαπωνία, τις κορυφαίες τους εκδόσεις.

Θυμίζουμε πως οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί για την εξέλιξη και παραγωγή των Toyota bZ4X και Subaru Solterra, ενώ και η Lexus μέσω αυτής της συνεργασίας θα παρουσιάσει μέσα στο 2022, το 2ο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Lexus RZ.

Προχωρώντας όμως το project ένα βήμα παραπέρα, Toyota και Subaru επιθυμούν να προσθέσουν στα δύο μοντέλα τα αρκτικόλεξα  που συνοδεύουν τις top εκδόσεις των συμβατικών τους μοντέλων. Έτσι, το bZ4X GR και το Solterra STi αν και αποτελούν για την ώρα μόνο δύο πρωτότυπα, δεν αποκλείεται να δουν το φως της παραγωγής αφού και οι δυο εταιρείες θέλουν να περάσουν και στα ηλεκτρικά τους μοντέλα, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στις κορυφαίες τους εκδόσεις.

Subaru Solterra STi

Εκτός της αισθητικής που είναι σαφώς πιο δυναμική στα δύο πρωτότυπα που βλέπουμε, αυτό θα το πετύχουν αυξάνοντας και την απόδοση των συμβατικών τους εκδόσεων, οπότε -αν και δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες-, είναι δεδομένο πως η απόδοσή τους θα ξεπερνά και πάλι μέσω δυο ηλεκτροκινητήρων, τους  217 ίππους των συμβατικών τους εκδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube