Toyota E-Racer: Σπορ διθέσιο όχημα από το μέλλον [video]

Toyota E-Racer: Σπορ διθέσιο όχημα από το μέλλον [video]

Θα υπάρχει δυνατότητα οδηγικής απόλαυσης σε ένα αυτόνομο μέλλον;

Στο περίπτερο της Toyota στην έκθεση του Τόκιο, ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα και τις έξυπνες λύσεις μετακίνησης υπάρχει και ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο με το όνομα E-Racer που δείχνει το όραμα της εταιρείας για τα σπορ μοντέλα του μέλλοντος.

Toyota e-Racer

Το E-Racer μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας και η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ από αυτό το σενάριο. Οι τροχοί προεξέχουν από το αεροδυναμικό αμάξωμα το οποίο χαρακτηρίζεται από καμπύλες. Τα φώτα αποτελούνται από πολύ λεπτές λωρίδες LED ενώ το cockpit είναι εντελώς ανοιχτό με δύο θέσεις σε διάταξη μαχητικού αεροσκάφους.

Πριν καθίσει στη θέση του, ο οδηγός επιλέγει το κάθισμα που του ταιριάζει και την αγωνιστική στολή της αρεσκείας του. Μόλις μπει στο όχημα, φορά τα ειδικά γυαλιά που βρίσκονται ενσωματωμένα στο τιμόνι και μέσα από ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας μπορεί να επιλέξει την πίστα στην οποία θα τρέξει. Το ίδιο θέαμα απολαμβάνει και ο συνεπιβάτης που κάθεται από πίσω χάρη σε ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιών.

E-Racer

Σύμφωνα με την Toyota, το πρωτότυπο εκφράζει το "fun to drive" στοιχείο του μέλλοντος, το οποίο θα συνυπάρχει με τα πλήρως αυτόνομα οχήματα όπως συνυπάρχουν σήμερα τα άλογα (παλιότερο μέσο μεταφοράς) με τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Μπορεί το E-Racer να είναι μια σχεδιαστική μελέτη, όμως δείχνει την θέληση της Toyota να κρατήσει ζωντανό το όνειρο των φίλων της αυτοκίνησης για συναρπαστική οδήγηση. Μένει να δούμε αν όσα παρουσιάζει η εταιρεία στο παρακάτω βίντεο επιστημονικής φαντασίας θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube