Τι ετοιμάζει η Maserati για την Shamal;

Τι ετοιμάζει η Maserati για την Shamal;

Το Project Rekall αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του κουπέ από το '90 με σύγχρονες πινελιές.

Η Maserati Fuoriserie, ή αλλιώς το πρόγραμμα εξατομίκευσης μοντέλων της ιταλικής φίρμας, δημοσίευσε σκίτσα μιας βελτιωμένης Maserati Shamal (1990-1996) με το όνομα Project Rekall η οποία είναι πιθανό να γίνει πραγματικότητα. Η δημοσίευση της Maserati ταξιδεύει νοερά στο Νοέμβριο του έτους 2091 στους δρόμους της Modena. Όπως αναφέρει το Project Rekall αποτελεί φόρο τιμής σε ένα παρελθόν που είναι δύσκολο να αγνοήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Shamal είναι η καλύτερη ξεχασμένη Maserati [video]

Η Maserati Shamal - μακρινός πρόγονος της GranTurismo - ήταν ένα δίπορτο grand tourer με τετραγωνισμένο αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Marcello Gandini, που κυκλοφόρησε μεταξύ 1990 και 1996. Φορούσε  twin-turbo V8 3,2 λίτρων που απέδιδε 326 PS και 431 Nm χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,3" και τελική 270 km/h.

Project Rekall

Το πρωτότυπο που βλέπουμε στα νέα renderings ξεχωρίζει από τα φώτα LED εμπρός-πίσω, τα πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα (σπλίτερ, αεροτομή κτλ) και τους τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου με 7 ακτίνες. Στο εσωτερικό έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων με ρετρό γραφικά, νέο επιλογέτα ταχυτήτων, λιγότερα φυσικά πλήκτρα και τα μεγάλα καθίσματα bucket που ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Η ανάρτηση αναφέρει πως στόχος είναι το project να γίνει πραγματικότητα, και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μένει να δούμε αν το Project Rekall θα είναι ένα πρωτότυπο για λόγους επίδειξης ή αν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα βελτίωσης κλασικών μοντέλων της Maserati με ρετρο-φουτουριστικές sci-fi πινελιές.

[Πηγή: Maserati Fuoriserie

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube