Suzuki Misano: Ηλεκτρικό speedster εμπνευσμένο από superbike

Suzuki Misano: Ηλεκτρικό speedster εμπνευσμένο από superbike

Τo Suzuki Misano είναι μια δημιουργία των φοιτητών του IED Torino.

Το Πανεπιστήμιο IED Torino σε συνεργασία με την Suzuki, παρουσίασαν το Misano, μια σχεδιαστική μελέτη για ένα διθέσιο ηλεκτρικό speedster που συνδυάζει στοιχεία από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες της Suzuki.

Το πρωτότυπο που πήρε το όνομά του από την διάσημη πίστα στην Ιταλία, χαρακτηρίζεται από χαμηλό αμάξωμα, επιθετικές λεπτομέρειες, ανοιχτή μονοθέσια καμπίνα και κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις. Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα φώτα LED σε σχήμα S που βρίσκονται μέσα στους αεραγωγούς, και τα φουσκωμένα φτερά με κοφτερές ακμές που προεξέχουν από το χαμηλό καπό. Οι εσοχές στο προφίλ καλύπτονται από διάφανα πάνελ που κάνουν τον οδηγό να νιώθει πιο κοντά στο οδόστρωμα. Πίσω έχουμε φώτα LED στους αεραγωγούς και διπλό διαχύτη. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλοι τροχοί με διχρωμία και οι χρυσές λεπτομέρειες που κάνουν αντίθεση με το γκρι αμάξωμα.

Suzuki

Η εντελώς ανοιχτή καμπίνα έχει αντισυμβατική διάταξη με το κάθισμα του συνοδηγού να βρίσκεται πίσω από αυτό του οδηγού, στην αριστερή πλευρά του οχήματος. Σε μοτοσικλέτα παραπέμπει και το σύστημα διεύθυνσης καθώς δεν υπάρχει συμβατικό τιμόνι ή πεντάλ για γκάζι/φρένο. Στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί η μπαταρία και ο χώρος αποσκευών.

Το Suzuki Misano σχεδιάστηκε από τους φοιτητές στο Master in Transportation Design του IED Torino. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους Stefano Bizzo (Ιταλία), Karan Chowdhury (Ινδία), Michele Coen Pirani (Ιταλία), Shreyas Pratap Dalvi (Ινδία), Chetan Rajkumar Dekate (Ινδία), Emir Demircioglu (Τουρκία), Thomas Daniel Faragalla (Γαλλία), Jonathan Farah (Λίβανος), Leonardo Ferraro (Ιταλία), Vigneshwar Ganesh (Ινδία), Shachar Koren (Ισραήλ), Alejandro Llisterri Vicente (Ισπανία), Bhavjyot Singh Mann (Ινδία), Luca Milesi (Ιταλία), Sebastiano Miraka (Αλβανία), Rushabh Mistry (Ινδία), Ram Kaushik Ragala (Ινδία), Linda Ravella (Ιταλία), Aldo Rosario Russo (Ιταλία), Massimo Salpietro (Ιταλία), George Schelfaut (Βέλγιο), Shubham Sen (Ινδία), Nicolò Vallauri (Ιταλία), Pratyush Sanjay Wasule (Ινδία). Το πρωτότυπο θα εκτεθεί στο Museo Nazionale dell’Automobile di Torino από τις 15 Μαίου μέχρι τις 6 Ιουνίου.

[Πηγή: Carscoops]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube