Στο Goodwood το πρωτότυπο "Project 7" της Jaguar [video]

Στο Goodwood το πρωτότυπο "Project 7" της Jaguar [video]

Αφιερωμένο στις επτά νίκες της Jaguar στο Le Mans, το πρωτότυπο "Project 7" θα εμφανίζεται από αύριο στο θρυλικό Goodwood Festival of Speed.

Στο φυσικό του χώρο που δεν είναι άλλος από το  Goodwood Festival of Speed, ο οποίος ανοίγει αύριο τις πύλες του, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο  Project 7 της Jaguar.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μονοθέσιο το οποίο πατά πάνω στη πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της  F-type και φέρει το κωδικό όνομα "7" παραπέμποντας στις 7 νίκες της Jaguar (1951, 1953, 1955, 1956, 1957, 1988, 1990) στον 24ωρο αγώνα Le Mans. Η σχεδίασή του παραπέμπει στη θρυλική αγωνιστική D-type, με τον 5λιτρο V8 κινητήρα του, μετά από παρεμβάσεις των μηχανικών της βρατανικής εταιρίας να αποδίδει 550 ίππους και 69,31 Kgm ροπής.

Η Jaguar ανακοινώνει τελική ταχύτητα 300 km/h, επίδοση που δεν θα υλοποιηθεί βέβαια στους στενούς δρόμους του Goodwood. Ωστόσο, όσοι τυχεροί βρεθούν εκεί (εννοείται πως θα είναι εκεί το DRIVE) θα απολαύσουν τον μοναδικο ήχο του V8 και τα περάσματά του από την κλασσική πλέον διαδρομή του φεστιβάλ. Παραμένει άγνωστο αν το Project 7 κάποια στιγμή θα παραχθεί, έστω και σαν συλλεκτικό σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων. Ομως μας προϊδεάζει για το τι θα είναι η (επίσης φημολογούμενη προς το παρόν) F-type κουπέ με τους 700 ίππους, με την οποία η βρετανική εταιρία θέλει να τοποθετηθεί απέναντι στην νέα Porsche GT2 RS. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube