Στη Φρανκφούρτη η Mercedes-Benz EQ Concept

Στη Φρανκφούρτη η Mercedes-Benz EQ Concept

Ένα τετράθυρο κουπέ προάγγελος (ίσως) της επόμενης ηλεκτροκίνητης έκδοσης της S-Class.

Η Μercedes θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα νέο πρωτότυπο που θα ενταχθεί στο άμεσο μάλλον στην οικογένεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της που φέρει το κωδικό όνομα EQ.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι ένα καθαρά show car, αποτελεί ένα καθοριστικό δείγμα για το πώς η Mercedes οραματίζεται τα μελλοντικά της ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες για να μας προϊδεάσει σε σχέση με το συγκεκριμένο μοντέλο που θα είναι ένα τετράθυρο κουπέ.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί προάγγελο της ηλεκτρικής έκδοσης της επόμενης γενιάς S-Class και από αυτήν την άποψη θα ακούει στο κωδικό όνομα EQS.

Στο εσωτερικό έχουμε μια ευρύχωρη καμπίνα με ξεχωριστά πίσω καθίσματα που χωρίζονται από μια κονσόλα η οποία «διχοτομεί» στο διαμήκη άξονα όλο τον χώρο των επιβατών. Η μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση τονίζεται από τα μη συμβατικά χειριστήρια.

Στην ίδια φιλοσοφία υπακούει και το γεγονός ότι τη θέση των συμβατικών εξωτερικών καθρεπτών έχουν πάρει μικροσκοπικές κάμερες, ενώ τα υποβραχιόνια των θυρών διαθέτουν ενσωματωμένες οθόνες αφής για τον οδηγό και τον συνοδηγό για να ελέγχουν διάφορες λειτουργίες. Υπάρχει μια άλλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που χρησιμεύει ως η συστοιχία οργάνων.
Η Mercedes τέλος έχει ανακοινώσει πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης τελευταίας γενιάς .

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube