Στην παραγωγή η Porsche 911 Speedster

Στην παραγωγή η Porsche 911 Speedster

Η Porsche παρουσιάζει στο Παρίσι ένα ακόμη πρωτότυπο της 911 Speedster, την οποία θα δούμε σε περιορισμένη παραγωγή το 2019.

Ενώ πρωτότυπα δοκιμών της επόμενης 911 κυκλοφορούν στους δρόμους με ελάχιστο καμουφλάζ, η Porsche αποφάσισε να αποχαιρετίσει την απερχόμενη γενιά με μια έκδοση Speedster.

Η πρώτη ένδειξη ότι η Porsche ετοιμάζει μια τέτοια έκδοση είχε φανερωθεί τον περασμένο Ιούνιο, στους εορτασμούς για τα 70ά γενέθλια της γερμανικής φίρμας, όπου είχε παρουσιαστεί ένα Speedster Concept σε ασημί χρώμα. Σήμερα, στην Έκθεση Παρισιού, η Porsche παρουσιάζει ένα ακόμη πρωτότυπο, σε κόκκινο χρώμα, το οποίο αντικατοπτρίζει καλύτερα την έκδοση παραγωγής, η οποία τελικά θα κυκλοφορήσει το πρώτο μισό του 2019.

Πρόκειται για μια 911 που χρησιμοποιεί ως βάση το φαρδύ αμάξωμα της Carrera 4 Cabriolet, με φτερά και καπό από ανθρακονήματα. Έχει επίσης χαμηλότερο παρμπρίζ, μικρότερα πλαϊνά τζάμια, μόνο δύο θέσεις και το χαρακτηριστικό «double bubble» κάλυμμα της αναδιπλούμενης οροφής. Το κόκκινο Guards Red είναι ένα από τα πιο διάσημα χρώματα της φίρμας, το οποίο στόλιζε μεταξύ άλλων και την πρώτη 911 Speedster, του 1988.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φοιτήσαμε στο Porsche Sport Driving School [video]

Ο ατμοσφαιρικός 4λιτρος κινητήρας της Speedster, με 500 PS και κόφτη στις 9.000 rpm, προέρχεται από την 911 GT3, και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Από το ίδιο αυτοκίνητο προέρχεται και η ανάρτηση, ενώ οι ζάντες είναι 21", με ένα κεντρικό μπουλόνι και σχεδίαση που παραπέμπει στις αγωνιστικές 911 RSR και GT3 R.

Θα παραχθούν 1.948 911 Speedster, με το νούμερο να παραπέμπει στη χρονιά κυκλοφορίας του πρώτου αυτοκινήτου δρόμου της εταιρίας, της Porsche 356. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το πρώτο 6μηνο του 2019.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube