SberAutoTech FLIP: Ένα αυτόνομο όχημα από τη Ρωσία

SberAutoTech FLIP: Ένα αυτόνομο όχημα από τη Ρωσία

Το FLIP που εξελίχθηκε από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, θέλει να γίνει το αυτόνομο ταξί του μέλλοντος.

Η SberAutoTech από τη Ρωσία παρουσίασε το FLIP, ένα πλήρως αυτόνομο όχημα που έχει στόχο να γίνει το ταξί του μέλλοντος.

Η εταιρεία είναι παρακλάδι της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία που ανήκει στο κράτος και δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς - από υπηρεσίες delivery φαγητού και ταξί, μέχρι gadget τεχνολογίας, cloud computing και κυβερνοασφάλεια. 

Το FLIP είναι είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όμως στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων όπως το υδρογόνο ή το φυσικό αέριο για παραγωγή ενέργειας. Οι μπαταρίες του είναι σχεδιασμένες για να αλλάζουν σε μόλις 5 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται και ένα συμβατικό όχημα για ανεφοδιασμό καυσίμου.

FLIP

Οι εξωτερικές διαστάσεις του FLIP είναι παρόμοιες με ένα συμβατικό αυτοκίνητο όμως χάρη στο αμάξωμα ενός όγκου και την "αυτόνομη" διάταξη της καμπίνας, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες στο εσωτερικό του με χαρακτηριστική άνεση.

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τα ιπτάμενα οχήματα που εμφανίστηκαν στη σειρά "Guest from the Future"  η οποία προβάλλονταν στη δημόσια τηλεόραση της Σοβιετικής Ένωσης το 1985. Σχεδιαστικά χαρακτηρίζεται από καμπύλες πλευρές με κρυφές γυάλινες επιφάνειες που μοιάζουν ως συνέχεια του μαύρου αμαξώματος, εξωτερικούς τροχούς τοποθετημένους στις άκρες και ένα πράσινο σκελετό που αγκαλιάζει την οροφή και το πάτωμα ενώ φιλοξενεί και τα "ψηφιακά" φώτα.

Η SberAutoTech δεν ανακοίνωσε πληροφορίες για την τιμή του FLIP, ούτε για το πότε σκοπεύει να το βγάλει στη μαζική παραγωγή. Παρόλα αυτά οι δοκιμές σε πίστες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το πρωτότυπο πληρεί τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για πλήρως αυτόνομα οχήματα.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube