Rinspeed Budii Concept [video]

Rinspeed Budii Concept [video]

Σύμφωνα με την Rinspeed, αυτό είναι το μέλλον των αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

Η Rinspeed αποκάλυψε το νέο της πρωτότυπο που ονομάζεται Budii και θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Έκθεση της Γενεύης.

Το νέο Rinspeed Budii βασίζεται στο ηλεκτρικό BMW i3 και μας προϊδεάζει για το μέλλον της αυτόνομης αστικής μετακίνησης. Διαθέτει τιμόνι με σπαστή ρομποτική κολώνα, που όταν δεν χρησιμοποιείται αναδιπλώνει και «κρύβεται» πίσω από την κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Το σύστημα πολυμέσων είναι τελευταίας γενιάς και έχει εξελιχθεί από την Harman Kardon, έχοντας την δυνατότητα να «καταλαβαίνει» τις συνήθειες του οδηγού με στόχο να του κάνει την ζωή πιο εύκολη. Στην κονσόλα δαπέδου βρίσκουμε μία ειδική βάση που μπορεί να φορτίσει ασύρματα το κινητό σας τηλέφωνο ή να πληρώσει το Parking που είχατε σταθμεύσει μέσω σύνδεσης NFC.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το Budii βασίζεται στο BMW i3. Οι αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο αυτό, εντοπίζονται στους τροχούς 19” της Borbet και την ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Ακόμα, στην οροφή υπάρχει ένα τηλεσκοπικό laser scanner που αναλύει το οδόστρωμα και τις κυκλοφοριακές συνθήκες επεμβαίνοντας στο γκάζι, τα φρένα και την ανάρτηση.

Τέλος, το πρωτότυπο φιλοξενεί στις πίσω θέσεις και ένα ζευγάρι από δίτροχα ηλεκτρικά μίνι οχήματα για χρήση αποκλειστικά στην πόλη.

[Πηγή: Rinspeed]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube