node/38289

Renault Morphoz: Ένα ηλεκτρικό crossover που αλλάζει σχήμα! [video]

Το πρωτότυπο της γαλλικής φίρμας επιμηκύνεται αυξάνοντας τους χώρους της καμπίνας αλλά και την αυτονομία του.

Η Renault παρουσίασε σήμερα το Morphoz, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με φουτουριστικό σχεδιασμό crossover που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιβατών αλλάζοντας το μήκος του. Το μοντέλο - το οποίο είδαμε από κοντά στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα - βασίζεται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και αποτελεί προπομπό των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault που θα παρουσιαστούν από το 2021.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο υιοθετεί τη νέα ταυτότητα της Renault η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά μοντέλα της. Στο εμπρός μέρος τα φώτα ενώνονται με τη φωτιζόμενη γρίλια και προεκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα πλαισιώνοντας τις αεροδυναμικές του πτυχώσεις και τις ενεργές εισαγωγές αέρα. Το πρωτότυπο είναι βαμμένο σε απόχρωση Ivory Gold με λεπτομέρειες σε Electric Yellow και Glossy Black. Πίσω ξεχωρίζει η λωρίδα LED που ενώνεται με το σήμα της Renault, οι έντονη γωνία που σχηματίζεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών και η αεροτομή-προέκταση της μαύρης οροφής με κεντρικό διαφανές φωτιζόμενο πτερύγιο.

Στο προφίλ πρωταγωνιστούν οι θηριώδεις τροχοί 22" με τις πεντάκτινες ζάντες να προεκτείνονται στα ελαστικά. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι οι αναλογίες του πρωτοτύπου καθώς έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν!

Renault Morphoz

Όταν βρίσκεται στο City mode, το Moprhoz έχει μήκος 4,4 m με μεταξόνιο 2,73 m. Σε Travel mode, το πρωτότυπο επιμηκύνεται από δύο διαφορετικά σημεία (πίσω από τον εμπρός τροχό και στην ουρά) φτάνοντας τα 4,8 m με μεταξόνιο 2,93 m! Και στις δύο περιπτώσεις, το πλάτος είναι 2 m και το ύψος 1,55 m.

Η βασική μπαταρία 40 kWh βρίσκεται κάτω από το επίπεδο πάτωμα της καμπίνας και προσφέρει αυτονομία 400 km, ενώ στη μακρύτερη εκδοχή του η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να αυξηθεί στα 90 kWh (+50 kWh) για αυτονομία έως 700 km, η οποία τοποθετείται σε ειδικό σταθμό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης προσαρμόζεται επίσης, με 100 kW (136 PS) σε City mode και 160 kW (218 PS) σε Travel mode.

Renault Morphoz

Δύο πόρτες που ανοίγουν αντικριστά, δίνουν πρόσβαση στην ευρύχωρη καμπίνα όπου κυριαρχούν οι κίτρινες επενδύσεις. Οι επιβάτες κάθονται σε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με τις πίσω θέσεις να είναι συρόμενες και τη θέση του συνοδηγού να περιστρέφεται μετατρέποντας την καμπίνα σε ένα στιλάτο σαλόνι.

Στο ταμπλό βρίσκουμε ένα τιμόνι ορθογώνιου σχήματος με ενσωματωμένη οθόνη και χειριστήρια στο κέντρο του, ψηφιακό πίνακα οργάνων LivingScreen που εξαφανίζεται όταν το επιλέξει ο οδηγός, και επιφάνειες αφής που σε συνδυασμό με φωνητικές εντολές δίνουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G. Τέλος, το Morphoz έχει συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, ενώ με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης του μέλλοντος θα μπορεί να εκτελεί χρέη... αυτόνομου taxi, εξασφαλίζοντας έξτρα εισόδημα στον ιδιοκτήτη του, όταν εκείνος δεν το χρησιμοποιεί.

Μπορεί το φουτουριστικό Morphoz να μην προορίζεται για την παραγωγή, όμως είναι σίγουρο πως αρκετά σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία που εισάγει θα βρουν το δρόμο τους σε μελλοντικά μοντέλα της Renault.

node/40187

Η Renault αναβαθμίζει την αυτονομία του ηλεκτρικού Twingo [video]

Αρχισε η διάθεση του Renault Twingo Z.E. με τιμές που στη Γαλλία ξεκινούν από €21.350. 

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Renault αναβαθμίζει την αυτονομία του ηλεκτρικού Twingo [video]

Η Renault δημοσιοποίησε τις πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και νέες φωτογραφίες και ένα λεπτομερές βίντεο από το μικρότερο EV, το Twingo Ζ.Ε.

Στο ηλεκτρικό Twingo, που ακούει στο κωδικό όνομα Z.E., τη θέση του κινητήρα βενζίνης στο πίσω μέρος έχει πάρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 82 PS και 160 Nm. Ο χώρος αποσκευών των 174-240 lt δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από αυτή την αλλαγή, ούτε και οι υπόλοιποι χώροι της καμπίνας, αφού η συστοιχία μπαταριών έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πάτωμα, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται ελάχιστα η απόσταση από το έδαφος.

twing

Για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό Renault, οι μπαταρίες δεν είναι αερόψυκτες, αλλά υγρόψυκτες. Αρχικά η Renault είχε ανακοινώσει πως η χωρητικότητα των 21,3 kWh της μπαταρίας χαρίζει αυτονομία 180 km κατά WLTP, και περίπου 250 km σύμφωνα με τη μέτρηση WLTP City –δηλαδή χωρίς οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Τώρα η Renault ανέβασε αυτές τις τιμές σε 190 και 270 km αντίστοιχα. 

Το Twingo Z.E. φτάνει από στάση τα 60 km/h σε 4,8", ενώ η απόδοση του μοτέρ μειώνεται στο πρόγραμμα Eco, με το οποίο επιτυγχάνεται η βέλτιστη αυτονομία. Ο λεβιές του κιβωτίου δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καθορίσει τον τρόπο ανάκτησης ενέργειας μεταξύ τριών επιλογών, αναλόγως αν προτιμά το αυτοκίνητο να ρολάρει ή να επιβραδύνει στο άφημα του γκαζιού. Και ακόμα κι όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου, μπορεί να δει το επίπεδο της μπαταρίας, να καθορίσει τη διαδρομή του, να βρει σημεία φόρτισης κ.ά. μέσω της εφαρμογής My Renault.

inter

Με τις πωλήσεις να έχουν ξεκινήσει στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η τιμή του αυτοκινήτου στη Γαλλία ξεκινά από €21.350. Διατίθεται σε τρία επίπεδα επένδυσης (Life, Zen και Intens), καθώς και Vibes Limited Edition. Το τελευταίο ξεκινά από €26.450 € στη Γαλλία και διαθέτει μοναδικές στιλιτσικές επιλογές, όπως το νέο χρώμα Valencia Orange, λευκές πινελιές στη μάσκα, τροχούς 16 ιντσών και διακοσμητικές λωρίδες στις πίσω πόρτες.  
Ανάλογες σχεδιαστικές λεπτομέρειες έχουμε και στο εσωτερικό που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση από την «απλή». 

node/40184

Οι σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Renault θα λέγονται Alpine!

Η Alpine θα γίνει για τη Renault ότι έχει γίνει η Cupra για τη SEAT.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Οι σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Renault θα λέγονται Alpine!

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο Luca de Meo, νέος CEO της Renault έχει μεγάλα σχέδια για την Alpine εξασφαλίζοντας το μέλλον της στον όμιλο μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας για τη γαλική φίρμα. Σε νέα συνέντευξή του στο Autoexpress, ο Luca de Meo δήλωσε πως η γκάμα της Alpine θα εμπλουτιστεί με σπορ εκδόσεις μοντέλων της Renault - κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη στρατηγική που εφάρμοσε ο ίδιος με τις Cupra και SEAT από το προηγούμενο πόστο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

«Όπως έκανα και με την Cupra, θα βρω ένα σημείο επαφής μεταξύ της φίρμας Alpine και μερικά μοντέλα της Renault. Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι σε αυτό, οπότε δεν θα το κάνω με τα Kangoo ή Espace - θα το κάνω με μοντέλα που ταιριάζουν με την τοποθέτηση της μάρκας», δήλωσε ο Luca de Meo.

Αυτό σημαίνει πως hatchback της Renault όπως τα Zoe, Clio και Megane αλλά και SUV όπως το Captur ίσως αποκτήσουν τις δικές τους "καυτές" εκδόσεις Alpine αντικαθιστώντας το έμβλημα R.S. (Renault Sport). Κάτι παρόμοιο έγινε και με την ομάδα της Renault Sport στη Formula 1 που μετονομάστηκε σε Apine F1 Team. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο υπεύθυνος της ομάδας Cyril Abiteboul τέθηκε επικεφαλής της Alpine.

«Είδα την ευκαιρία να συνδυάσω αυτά τα πράγματα (Formula 1 και σπορ μοντέλα παραγωγής) για να δημιουργήσω κάτι που θα χαρακτήριζα ως mini-Ferrari - βάζοντας την ομάδα F1 στο κέντρο του επιχειρισιακού πλάνου και δημιουργώντας μια μάρκα με παρουσία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τμήμα R&D, παραγωγή αυτοκινήτων και αντιπροσώπους στην αγορά.»

Alpine

«Θα πρέπει να σταματήσουμε με τη νοσταλγία στην Alpine και να τη χρησιμοποιήσουμε ως μια ευκαιρία για να τοποθετήσουμε τους εαυτούς μας στο μέλλον, όσον αφορά την τεχνολογία, τα ηλεκρτικά αυτοκίνητα κτλ. Μια από τις αποστολές που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην Alpine είναι να κάνει την εμπειρία ενός ηλεκτρικού οχήματος συναρπαστική - έχουμε μερικές ιδέες για αυτό.»

Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες της Apine, στόχος του Luca de Meo είναι να διευρύνει το δίκτυο από τα 70 καταστήματα που είναι σήμερα σε έως και 11.000 αντιπροσωπείες Renault σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, το μοναδικό μοντέλο της Alpine είναι το A110, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα με διάφορες νέες εκδόσεις του στα πρότυπα της Porsche 911, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]