Πρωτότυπο crossover VW Beetle Dune στο Detroit [upd επίσημες φωτογραφίες]

Πρωτότυπο crossover VW Beetle Dune στο Detroit [upd επίσημες φωτογραφίες]

Η VW πειραματίζεται με την ιδέα ενός εκτός δρόμου Beetle για δεύτερη φορά στην ιστορία του σύγχρονου Σκαραβαίου.

Πριν από 14 χρόνια η VW είχε οραματιστεί μια εκτός δρόμου έκδοση του νέου τότε Beetle, η οποία όμως δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή. Σήμερα κάνει άλλη μια προσπάθεια με τη δεύτερη γενιά του και αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανότερο να δούμε το VW Beetle Dune στον δρόμο.

Η αποκάλυψη του VW Beetle Dune θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit (NAIAS). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η απόστασή του από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 50 mm σε σχέση με τα συμβατικά Beetle. Φοράει ένα body kit με πλαστικές επενδύσεις και ποδιές αλουμινίου που τονίζει τον εκτός δρόμου προσανατολισμό του και πατάει σε εντυπωσιακές ζάντες 19''. Ο κινητήρας του πρωτοτύπου είναι ένας 2.0 TSI 210 ίππων. Η κίνηση φτάνει μόνο στους εμπρός τροχούς, μέσω κιβωτίου έξι σχέσεων διπλού συμπλέκτη (DSG).



Αν και το VW Beetle Dune είναι απλώς ένα πρωτότυπο ίσως δείχνει την πραγματική επιθυμία της εταιρίας να μπει στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών στιλάτων crossover. Εκπρόσωπος της VW άλλωστε δήλωσε πως «Τα πάντα σε αυτό το πρωτότυπο είναι εύκολα εφικτά. Πρακτικά είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής», φανερώνοντας πόσο σοβαρά βλέπει το ενδεχόμενο παραγωγής του η εταιρία.

Το πρώτο πρωτότυπο VW Beetle Dune είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση του Los Angeles τον Ιανουάριο του 2000.



[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube