Πρώτο EV για την Cadillac στο Detroit

Πρώτο EV για την Cadillac στο Detroit

Η Cadillac εκμεταλλεύεται το NAIAS για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του νέου ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει, μέρος της επίθεσής της στα αυτοκίνητα με μπαταρία.

Η General Motors ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ότι η Cadillac θα είναι ο βασικός φορέας της νέας ηλεκτρικής επίθεσης του αμερικανικού ομίλου. Εργάστηκε επίσης πάνω σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, διάφορα ηλεκτρικά μοντέλα στην Cadillac, που ελπίζει να γίνει συν τω χρόνω ανταγωνίστρια της Tesla στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η Cadillac κάνει τη λεζάντα της, όπως θα λέγαμε, καθώς η αμερικανική φίρμα έχει σημειώσει αύξηση 17% το 2018, ενώ και οι πωλήσεις στις ΗΠΑ έχουν απογειωθεί.

Το Auto Show του Detroit είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την Cadillac να επιδείξει ένα νέο διασκελισμό, αποκαλύπτοντας το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού SUV με τρεις σειρές καθισμάτων. Αυτή η σπουδή, η οποία δεν έχει επί του παρόντος κανένα όνομα, διαθέτει κάθετες λωρίδες LED στον εμπρός προφυλακτήρα, μια αισθητική αναφορά στα υφιστάμενα μοντέλα. Όλος ο υπόλοιπος σχεδιασμός είναι όμως εντελώς νέος και η Cadillac θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια νέα ηλεκτρική γκάμα για να λανσάρει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Cadillac EV

Η Cadillac δεν αναφέρθηκε σε τεχνικά δεδομένα του αυτοκινήτου και αρκέστηκε στο να επαναλάβει ότι σχεδιάζει να λανσάρει «ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε έξι μήνες έως το 2021». Αυτό θα μας δώσει περίπου έξι νέα EV για την κατ’ εξοχήν αμερικανική φίρμα πολυτέλειας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube