Το προσεχές Volvo XC90 αποκαλύπτεται υπό τη μορφή του XC Concept [video]

Το προσεχές Volvo XC90 αποκαλύπτεται υπό τη μορφή του XC Concept [video]

H Volvo μας δίνει μια σαφή αισθητική αναφορά για το επερχόμενο ολοκαίνουργιο XC90, στο πρόσωπο του XC Concept που παρουσιάζεται online σήμερα και σε πραγματικό μέταλλο στο NAIAS στις 13 Ιανουαρίου.

O Σουηδός κατασκευαστής εγκαινίασε την τριπλέτα των σχεδιαστικών σπουδών του με το πολύ όμορφο Concept Coupé, τον Σεπτέμβριο στην ΙΑΑ στη Φρανκφούρτη.

Και τώρα είναι έτοιμος για την παρουσίαση του Concept XC Coupé που θα ντεμπουτάρει στις 13 Ιανουαρίου στο North American International Auto Show στο Detroit. Βέβαια, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την προσεχή Δευτέρα, καθώς η Volvo θα δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες για τον πρεσβευτή του νέου της κουπέ-SUV online, σήμερα 8 Ιανουαρίου, μαζί με φωτογραφίες και video.

Τo Concept XC Coupé, όπως προαναφέραμε, στο αισθητικό κομμάτι αποτελεί το πρόκριμα της επόμενης γενιάς του XC90 που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2014. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Volvo κάνει teasing για το μελλοντικό XC90, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Concept Coupé στον Τύπο έδειξε μερικές «σκοτεινιασμένες» φωτογραφίες του μεγάλου SUV που θα είναι το πρώτο του είδους, υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής Geely.

Το κορυφαίο αυτοκίνητο της γκάμας Volvo θα στηρίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) και θα κινείται από μια ποικιλία κινητήρων από τη νέα οικογένεια Drive-E της Volvo.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube