Πώς θα σας φαινόταν μια Alfa Romeo TZ4;

Πώς θα σας φαινόταν μια Alfa Romeo TZ4;

Το σπορ μοντέλο που λείπει από τη σημερινή γκάμα της Alfa Romeo οραματίστηκε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής.

Μετά από την κατάργηση της 4C, η γκάμα της Alfa Romeo δεν περιλαμβάνει κάποιο σπορτσκαρ, κάτι που ομολογουμένως έχει δυσαρεστήσει τους θαυμαστές της ιταλικής φίρμας. Ένα διαφορετικό σενάριο οραματίστηκε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Samir Sadikhov (Genesis, Rezvani, Ford, Lamborghini κ.α.) που δημιούργησε στον ψηφιακό κόσμο την Alfa Romeo TZ4.

Το υποθετικό μοντέλο είναι εμπνευσμένο από τις Alfa Romeo TZ1 (1962), ΤΖ2 (1964) και TZ3 (2010) του ιταλικού οίκου Zagato. Σε αυτό το κλίμα, οι αναλογίες του χαρακτηρίζονται από το μακρύ καπό, την μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα και την αεροδυναμική γραμμή οροφής με απότομο κόψιμο στην ουρά. 

Alfa Romeo

Το αμάξωμα είναι γεμάτο καμπυλες, με φώτα LED οβάλ σχήματος, ενιαία εισαγωγή αέρα στο χαμηλό ρύγχος, εσοχή στο προφίλ, τονισμένα πίσω φτερά, στρογγυλά πίσω φώτα με τρισδιάστατο σχεδιασμό, διακριτικό διαχύτη με κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης και διπλό πίσω παρμπρίζ με τα χαρακτηριστικά φουσκώματα του Zagato.

Μπορεί το πρωτότυπο να μην σχετίζεται με το σχεδιαστικό κέντρο της Alfa Romeo ή τον Zagato, όμως αποτελεί μια επιτυχημένη προσπάθεια για αναβίωση του παντρέματος των δύο εταιρειών. Υποθετικά μιλώντας, ένα παρόμοιο μοντέλο θα μπορούσε να αντικαταστήσει την πανέμορφη Alfa Romeo 8C Competizione (2007-2009) που ήταν και το τελευταίο εξωτικό δίπορτο Grand Tourer της ιταλικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube