Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Ferrari GTO;

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Ferrari GTO;

Η εικονιζόμενη Ferrari είναι έργο του ανεξάρτητου σχεδιαστή Daniel Gombo.

Η Ferrari είναι μια μάρκα με πλούσια κληρονομιά όμως ορισμένα μοντέλα όπως η 250 GTO ξεχωρίζουν στα 74 χρόνια της ιστορίας της. Αυτή λοιπόν ενέπνευσε και τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Daniel Gombo ο οποίος δημιούργησε "ψηφιακά" την Ferrari GTO 20/21.

Το μοντέλο έχει κλασικές αναλογίες εμπροσθιομήχανου GT με εξωτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Στη μάσκα ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια με τα δύο στρογγυλά στοιχεία η οποία περιβάλλεται από εισαγωγές αέρα και πλαισιώνεται από δύο επιθετικά φώτα LED. Οι καμπύλες στα φτερά όπως και οι τριπλές εσοχές στο καπό αποτελούν άμεση αναφορά στην πανέμορφη 250 GTO από τη δεκαετία του '60.

Στο προφίλ ξεχωρίζει το μυώδες αμάξωμα με την εντυπωσιακή πλευρική εσοχή πίσω από τους εμπρός τροχούς, οι πεντάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου, η αεροδυναμική γραμμή οροφής και τα φουσκωμένα πίσω φτερά με τους τονισμένους ώμους. Για την ουρά, ο σχεδιαστής επέλεξε παραδοσιακά στρογγυλά φώτα μέσα σε μια οβάλ εσοχή, και έναν τεράστιο διαχύτη που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα. Το πίσω παρμπρίζ έχει έντονη κλίση και αποκαλύπτει τον χώρο αποσκευών πίσω από την αυστηρά διθέσια καμπίνα.

Ferrari GTO

Δε γνωρίζουμε αν ο σχεδιαστής οραματίστηκε τη μετενσάρκωση της GTO ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ή αν κάτω από το μακρύ καπό θα μπορούσε να κρύβεται κάποιος V12 από το Maranello. Πάντως από πλευράς διαστάσεων και προσανατολισμού, η GTO 20/21 θα μπορούσε να είναι αντικαταστάτης της 812 Superfast ως η ναυαρχίδα των GT της Ferrari.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως το ψηφιακό πρωτότυπο δεν σχετίζεται με την Ferrari και το επίσημο σχεδιαστικό της κέντρο καθώς αποτελεί project ελεύθερου χρόνου ανεξάρτητου σχεδιαστή. Ο δημιουργός της, Daniel Gombo αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Pforzheim με μάστερ στο σχεδιασμό αυτοκινήτων και έχει εργαστεί σε Volkswagen, Honda R&D και Pininfarina S.p.A. όπου έκανε τη διπλωματική του. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα δικά του σχέδια μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ του σε Instagram και Behance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube