node/38608

Πώς θα είναι το FIAT Panda του 2022;

Διαρροή σχεδίων και πληροφοριών που μπορεί να μην απέχουν από τις τελικές επιλογές που θα δούμε για τη νέα γενιά του FIAT Panda.

Το FΙΑΤ Panda, το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ιταλία, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ιταλικής βιομηχανίας, αλλά παράλληλα και ο βασικός πυλώνας των μελλοντικών σχεδίων της εταιρείας. Πώς θα είναι όμως το νέο Fiat Panda; Θα έχει παραδοσιακούς κινητήρες; Θα είναι απλώς ηλεκτρικό; Θα είναι μεγαλύτερο; Ας ξεκινήσουμε από το τρέχον μοντέλο.

Αναμένουμε μια μάλλον σημαντική αναβάθμιση αυτού που θα είναι έτοιμη περίπου στα τέλη του καλοκαιριού του 2020. Εφόσον η αλυσίδα παραγωγής δεν αναβληθεί περαιτέρω λόγω του κοροναϊού. Θα έχουμε μια άλλη αισθητική με νέα χρώματα, την έκδοση Sport και τους εντελώς ανασχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους με έμφαση στην συνδεσιμότητα. Μετά από αυτές τις καινοτομίες που έχουν προγραμματιστεί για το 2020, θα έχουμε ένα διάλειμμα δύο ετών που θα φέρει την τρίτη γενιά του FΙΑΤ Panda στο τέλος της καριέρας του.

rear

Η πραγματική επανάσταση θα έρθει το 2022 με το νέο μοντέλο που θα είναι μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο και τεχνολογικά εξελιγμένο. 

Οι εικόνες για το Panda του 2022 δείχνουν ένα αυτοκίνητο που θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό, με 5 πόρτες, με μήκος που θα μπορούσε να υπερβεί και τα 3.900 mm και χώρο αποσκευών περίπου 300 lt, καθιστώντας έτσι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Β. 

Το νέο Panda θα αποτελέσει τη βάση μιας σειράς αυτοκινήτων που θα γεννηθούν στο μέλλον και θα δώσουν ζωή στην "οικονομική τάση" των αυτοκινήτων της FΙΑΤ. Οι φήμες θέλουν το νέο Panda να έχει τουλάχιστον τέσσερις εκδόσεις, ανάμεσα στις οποίες μια XL (για μεγαλύτερους χώρους) αλλά και μια που θα έχει τα χαρακτηριστικά των SUV της κατηγορίας.

node/39079

FIAT: Ο αντικαταστάτης των 500L και 500X θα είναι ένα μοντέλο

Το MPV και το SUV της οικογένειας 500 ίσως ενωθούν σε ένα ηλεκτρικό 500XL.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

FIAT: Ο αντικαταστάτης των 500L και 500X θα είναι ένα μοντέλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού AutoExpress, η FIAT εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τα 500X και 500L με ένα μοντέλο το οποίο πιθανότατα θα μοιράζεται την ηλεκτρική πλατφόρμα του με το νέο 500. Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ο CEO της FIAT, Olivier François, ο οποίος μίλησε για ένα "500XL".

«To 500L έχει ωραίο αμάξωμα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος για να προστέσουμε μπαταρίες. Οι ανάγκες μιας οικογένειας για μετακίνηση είναι επίσης ιδανικές για εξηλεκτρισμό, καθώς περιλαμβάνουν οδήγηση στην πόλη, σταμάτα-ξεκίνα, διαδρομές από και προς το σχολείο και τη δουλειά. Όμως ταυτόχρονα δεν είναι SUV, είναι ένα MPV και αυτού του είδους τα οχήματα δεν είναι και τόσο στη μόδα αυτή την περίοδο.»

«Πρέπει να οραματιστούμε τη νέα γενιά του με την ίδια προσέγγιση στον καταναλωτή, η οποία θα έχει νόημα σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με σχεδιασμό που θα είναι προφανώς πιο επίκαιρο και μοδάτο. Σκεφτόμαστε πως η σωστή κατεύθυνση είναι ένα μείγμα από το 500X και το 500L. Όμως αυτό δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον - και όταν λέω άμεσα εννοώ πως αποκλείεται να το δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου.»

Το σημερινό 500L (MPV) πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 ,με το 500X (SUV) να ακολουθεί το 2014, ενώ τα μοντέλα ανανεώθηκαν ελαφρώς το 2018. Αυτό σημαίνει πως ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ίσως παρουσιαστεί μέσα στο 2021, με την πιθανή συνέχιση της διάθεσης των υφιστάμενων εκδόσεων, όπως συμβαίνει άλλοστε και με το 500. Πριν την πρεμιέρα του νέου SUV, η FIAT αναμένεται να εξηλεκτρίσει τα 500L και 500X με την ίδια ήπια υβριδική τεχνολογία που είδαμε φέτος στις εκδόσεις Hybrid των 500 και Panda

[Πηγή: AutoExpress]

node/39063

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Θα φέρουν τις υπογραφές των Armani, Bvlgari και Kartell. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Το τρέιλερ του «One-Shot», ενός διαφορετικού ντοκιμαντέρ από τη FIAT, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τα παρασκήνια της γέννησης των τριών «One-Off» ξεχωριστών ερμηνειών του νέου ηλεκτρικού FIAT 500. 

Τα FIAT 500 by Armani, Bvlgari και Kartell, αποτελούν μοναδικές δημιουργίες που κρύβουν μέσα τους όλο το πνεύμα του Ιταλικού στιλ. Στο ταξίδι της γέννησης τους, μας συνοδεύει στο ρόλο του αφηγητή, ο κ. Olivier François – Πρόεδρος της Fiat σε Παγκόσμιο Επίπεδο και Chief Marketing Officer της FCA. 

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συντελεστές που δημιούργησαν τα τρία αυτοκίνητα, πληροφορίες και λεπτομέρειες για την επιλογή των υλικών, αλλά και τη συνολική φιλοσοφία του προγράμματος που εστιάζει στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

[Πηγή: FIAT]