Picasso PS-01: Ένα supercar από την Ελβετία

Picasso PS-01: Ένα supercar από την Ελβετία

Φαίνεται πως εκτός από ρολόγια και σοκολάτες κάποιοι θέλουν να βάλουν την Ελβετία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Ένα «Swiss Made» αυτοκίνητο δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεδομένου ότι κάποιος θα μπορούσε να μετρήσει τους Ελβετούς κατασκευαστές στην ιστορία του αυτοκινήτου στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ίσως κάποιοι να θυμούνται την Monteverdi, αλλά πέραν αυτής, η χώρα των ρολογιών και της σοκολάτας δεν έχει να μας δώσει κάποιο άλλο δείγμα. 
Αλλά τώρα υπάρχει ένα άτομο που θέλει να αναβιώσει την ιδέα του ελβετικού αυτοκινήτου και αυτός είναι ο Stefano Picasso, ιδρυτής της Picasso Automotive. 

Ο Stefano Picasso λοιπόν αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες και κάποιες πληροφορίες για το Picasso PS-01, ένα supercar, που όπως λέει ο ίδιος θα είναι «το πιο τρελό αυτοκίνητο από ανθρακονήματα ποτέ». Οι φωτογραφίες δείχνουν το πρωτότυπο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

picass

Το αμάξωμα είναι ένα ενιαίο πάνελ από ανθρακονήματα μήκους 3,2 μέτρων, το οποίο φέρεται να είναι το μακρύτερο που μπορεί κάποιος να συναντήσει σήμερα. Επιπλέον, το πίσω υποπλαίσιο είναι απο ανθρακονήματα και χρησιμοποιεί τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από την αγωνιστική εμπειρία της κατηγορίας LMP2. Η χρήση σύνθετων υλών διατηρεί το βάρος κάτω απο τα 900 κιλά. 

Οι teaser εικόνες του Picasso PS-01 δείχνουν ένα συμπαγές κουπέ με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2021.  του supercar θα αντιμετωπίσει σύντομα τα πρώτα του κομμάτια και θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2021.
Ο κατάλογος των τεχνικών εταίρων που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του Picasso PS-01 είναι πολύ μεγάλος. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακόμα τον κινητήρα, αλλά αρκείται να πει πως είναι ένας V6 με διπλό τούρμπο που «προέρχεται από ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά αυτοκίνητα».
Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Sadev, ενώ οι αναρτήσεις από την Öhlins.

picasso

Για βάλει στην παραγωγή το Picasso PS-01, η εταιρεία έχει εταίρο έναν «διεθνή επενδυτή» που δεν κατονομάζει, αλλά λέει πως έχει ήδη στο συρτάρι κάποιες παραγγελίες. 
Η εταιρεία αρκείται στο να τονίζει πως το αυτοκίνητό της χαρακτηρίζεται από «ελβετική ακρίβεια, ιταλική φαντασία και παγκόσμια τεχνολογία». 

Η Picasso προσπαθεί να καθιερωθεί ως μια μικρή εταιρεία που μπορεί να κατασκευάσει σπορ αυτοκίνητα και supercars περιορισμένης παραγωγής με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην εντυπωσιακή αναλογία ισχύος/βάρους. 
Μένει να δούμε το αυτοκίνητό της να «πατάει» στην άσφαλτο.  εντυπωσιακή αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube