Phiaro P75 Concept Cipher, πιο αγγλικό από γιαπωνέζικο

Phiaro P75 Concept Cipher, πιο αγγλικό από γιαπωνέζικο

To ιαπωνικό αυτό πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης και θεωρούμε ότι είναι κρίμα ένα τέτοιο όχημα να περάσει απαρατήρητο.

Με την ονομασία Phiaro P75 Concept Cipher πρόκειται για ένα ακραίο σπορ αυτοκίνητο της συνομοταξίας των Ariel Atom και Bac Mono που προέρχεται από την Ιαπωνία.

Το όνομα  Phiaro P75 Concept Cipher (Cae Integrated PHiaro Engineered Racer) συγκαταλέγεται σε εκείνη την οικογένεια των σπορ κατασκευών που μας έχουν συνηθίσει οι Εγγλέζοι: Σωληνωτό πλαίσιο και αμάξωμα μόλις και μετά βίας υπαρκτό για να μην ανεβαίνει το βάρος. Και φυσικά όπως θα περιμένατε -και περιμέναμε- με βάρος μόλις 596 kg πρόκειται για μια μπαλαρίνα της πίστας. Τοποθετημένο πίσω, το μοτέρ του Phiaro P75 Concept Cipher είναι 1.500 cc, αποδίδει μέγιστη ισχύ 142 PS και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Η ανάρτησή του είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός πίσω και όλα αποπνέουν μια απλότητα, αλλά με ένα look που σε κάθε περίπτωση δεν πάσχει από παρουσία.

Το Phiaro Group στο οποίο ανήκει το πρωτότυπο, είναι μια ιαπωνική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1939 και κατασκευάζει αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού σε τρίτες εταιρείες. Με αντικείμενο την κατασκευή αυτοκινήτων για τους λάτρεις της οδήγησης εδώ και 75 χρόνια, η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν το Phiaro P75 Concept Cipher θα αποκτήσει υπόσταση και στην πραγματική ζωή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube