Peugeot Inception Concept: Μία ηλεκτρική χρονιά για τη φίρμα

Peugeot Inception Concept: Μία ηλεκτρική χρονιά για τη φίρμα

Προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στη CES, το Peugeot Inception Concept μας επιτρέπει να πάρουμε μία πρώτη γεύση του τι μέλλει γενέσθαι μέσω των teaser εικόνων που δημοσίευσε η γαλλική εταιρία.

Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του πλανήτη, Consumer Electronics Show, ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα δώσει το παρών και η Peugeot, με ένα νέο πρωτότυπο όχημα, το Peugeot Inception Concept.

Το νέο πρωτότυπο, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι σχεδιαστές του, «θα δείξει πώς η μπράντα του λιονταριού εκμεταλλεύεται τις «BEV-by-design» ηλεκτρικές πλατφόρμες επόμενης γενιάς ώστε να ανατρέψει ολόκληρη την εμπειρία του αυτοκινήτου».

Πρακτικά, οι Γάλλοι έχουν επανασχεδιάσει ολόκληρο το εσωτερικό, χρησιμοποιώντας χειρονομίες που θα αλληλεπιδρούν με την επόμενη γενιά του i-Cockpit και δημιουργώντας νέες ψηφιακές και φυσικές εμπειρίες. Το ίδιο το αυτοκίνητο θα παραμείνει πρωτότυπο, πολλά όμως από όσα θα παρουσιάσει αναμένεται να βρουν το δρόμο της παραγωγής τα επόμενα χρόνια, στα μοντέλα της φίρμας.

Peugeot Inception Concept

Από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν δύσκολα μπορεί κανείς να μαντέψει το μέγεθος ή το γενικότερο σχήμα του. Παρόλα αυτά είναι εμφανής η χρήση μεταλλικής απόχρωσης επιφανειών, πίσω φωτιστικών σωμάτων που δίνουν ένα τρισδιάστατο αποτύπωμα, καθώς και μίας νέας, φωτιζόμενης γρίλιας με τον λογότυπο να δεσπόζει στο κέντρο.

Το άλλο ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει να κάνει με το ίδιο το αυτοκίνητο, είναι πως ενώ οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου δείχνουν να περνάνε στη δύση τους, άλλα show διατηρούν έντονη ακόμα τη λάμψη. Δεν είναι παράξενο που η Peugeot επέλεξε τη CES, καθώς τα ηλεκτρονικά ολοένα και κερδίζουν έδαφος, σε σχέση με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά…

Peugeot Inception Concept

Αυτό που μπορούμε, δε, να πούμε με βεβαιότητα είναι πως μία πρώτης κατηγορίας έκπληξη ετοιμάζει και η BMW, αναφορικά με το ψηφιακό, ολοκληρωμένο της μέλλον. Αντίστοιχα και οι Βαυαροί έχουν επιλέξει τη CES για να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Εμείς έχουμε ήδη γίνει κοινωνοί αυτού του μυστικού αλλά το εμπάργκο μας δεσμεύει να αναφέρουμε περισσότερα. Εάν ωστόσο επιθυμείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στη μοναδική εμπειρία του να παίζεις videogame, ενώ στην πράξη οδηγείς!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube