Peugeot Exalt: Πρωτότυπο κουπέ 340 ίππων [video]

Peugeot Exalt: Πρωτότυπο κουπέ 340 ίππων [video]

To νέο πρωτότυπο κουπέ της Peugeot εφοδιάζεται με υβριδικό κινητήρα 340 ίππων και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Πεκίνο.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες ενός πρωτότυπου τετράθυρου κουπέ της Peugeot που πρόκειται να παρουσαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Το πρωτότυπο φέρει το όνομα Exalt και όπως φαίνεται ο δυναμικός του σχεδιασμός έχει πολλές επιρροές από ένα άλλο πρωτότυπο της εταιρίας, το Onyx, το οποίο είχε συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια, όμως ουδέποτε ευτύχησε να μπει στη γραμμή παραγωγής.

Αντίθετα, οι πληροφορίες θέλουν το Exalt το οποίο θα κινείται από ένα υβριδικό σύνολο (βενζινοκινητήρας + ηλεκρτικό μοτέρ) και θα αποδίδει συνδυαστικά 340 ίππους, να μπαίνει (όχι απαραίτητα με αυτή τη μορφή) στη γραμμή παραγωγής, δεδομένου ότι και οι Γάλλοι επιζητούν μια "απάντηση" σε αυτοκίνητα του τύπου BMW i8.

Οσοι είχαν πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μιλούν για μια εντυπωσιακή κατασκευή στην οποία δεσπόζει το δέρμα και ο ακατέργαστος χάλυβας, όμως άλλες πληροφορίες θα υπάρξουν αμέσως μόλις το αυτοκίνητο παρουσιαστεί στο Πεκίνο, την επόμενη εβδομάδα. Έως τότε, αρκούμεθα σε μια εξωτερική εικόνα, άκρως εντυπωσιακή ομολογουμένως.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Peugeot όντας το premium κομμάτι του γκρουπ PSA, έχει μεγάλες πιθανότητες να καταστευάσει αυτοκίνητα του είδους σε σχέση με τη Citroen που είναι το πιο... γήινο κομμάτι της εταιρίας. Βέβαια, αν ο νέος πρόεδρος του γκρουπ, θελήσει να δώσει όπως ακούγεται ξεχωριστή υπόσταση στο brand DS, τότε δεν αποκλείεται αυτοκίνητα του είδους να βγαίνουν με αυτή τη σφραγίδα.
Σύντομα θα ξέρουμε...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube