Peugeot Boxer 4x4 Concept: Ιδανικό για αποδράσεις στην εξοχή

Peugeot Boxer 4x4 Concept: Ιδανικό για αποδράσεις στην εξοχή

Ένα αυτοκινούμενο βασισμένο στο δημοφιλές βαν με το σύστημα τετρακίνησης της Dangel.

Η Peugeot παρουσίασε το Boxer 4x4 Concept, ένα αυτοκινούμενο με εκτός δρόμου δυνατότητες και περιπετειώδη χαρακτήρα, με το οποίο αναδεικνύει την πρακτικότητα του γαλλικού βαν όταν αυτό συνδυάζεται με διάφορα αξεσουάρ.

Peugeot Boxer 4x4

Το πρωτότυπο που βασίζεται στο αμάξωμα του Boxer L3 μήκους 6 μέτρων, ξεχωρίζει από την απόχρωση Wanderlust Green, τα αυτοκόλλητα Dark Chrome και Mint που περιβάλλουν το πίσω μέρος, τη γρίλια Cast Iron, η προστατευτική ποδιά στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαστικά φτερά και τα 8 επιπλέον φώτα LED ενσωματωμένα πάνω από το παρμπρίζ.

Μια ενσωματωμένη σκάλα επιτρέπει την πρόσβαση στο κανό από ξύλο καρυδιάς το οποίο βρίσκεται στην οροφή. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε και μια βάση για ποδήλατο που φιλοξενεί το ηλεκτρικό Peugeot eM02 FS Powertube ATV, ιδανικό για αποδράσεις στην εξοχή.

Peugeot

 

Το μοντέλο εξοπλίζεται με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της Dangel με τρία προγράμματα οδήγησης (2WD, 4WD και Lock) το οποίο επιτρέπει κίνηση εκτός δρόμου σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+30 mm εμπρός και +50 mm πίσω) και τα ελαστικά της BF Goodrich.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας 2.0 BlueHDi με απόδοση 165 PS και 370 Nm ροπής που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Peugeot Boxer 4x4

Η καμπίνα έχει ωφέλιμο χώρο 10 τετραγωνικών μέτρων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως 3 άτομα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι τέσσερις διαφορετικές ζώνες περιλαμβάνουν κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και χώρο οδήγησης. Το τραπέζι, ο νεροχύτης και η επιφάνεια εργασίας της Kerrock είναι κατασκευασμένα από το υλικό Aragonite, τα καθίσματα έχουν επενδύσεις από Alcantara Greval Grey, ενώ το πάτωμα της Sasminimum είναι κατασκευασμένο από 50 kg ανακυκλώσιμων πλαστικών που προέρχονται από τους ωκεανούς.

Η νέα οθόνη αφής 9" της Alpine που βρίσκεται στο ταμπλό, έχει ενσωματωμένο navigation το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτοκινούμενα καθώς επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει τις διαστάσεις του οχήματος ώστε να του προτείνει αντίστοιχες διαδρομές, αποφεύγοντας στενούς δρόμους ή χαμηλά περάσματα κάτω από γέφυρες.

Peugeot

Η σχεδιαστική μελέτη της Peugeot δεν είναι απίθανο να αποτελέσει έμπνευση για κάποιο αυτοκινούμενο βασισμένο στο Boxer, καθώς η αγορά παρουσιάζει άνθιση ενώ δεν είναι λίγες οι aftermarket μετατροπές που κυκλοφορούν χρησιμοποιώντας ως βάση τα βαν της Peugeot ή τα συγγενικά μοντέλα με τα σήματα των Citroen (Jumper) και Fiat (Ducato)

Το Peugeot Boxer 4x4 Concept θα εκτεθεί στο Le Bourget μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube