Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Renault Initiale Paris [video]

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Renault Initiale Paris [video]

Η Renault παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το πρωτότυπο Initiale Paris, με το οποίο προλογίζει το επόμενο Espace.

Προφανώς πιο κομψό και αισθητικά πιο ενδιαφέρον από το απερχόμενο Espace, το πρωτότυπο Initiale Paris έχει σημαντικά χαμηλότερο ύψος και πατά πάνω σε τεράστιες ζάντες 22”.

Το Initiale Paris έχει μήκος 4,85 m και φιλοξενεί στην καμπίνα του τέσσερις επιβάτες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τη Renault, στο μοντέλο παραγωγής η διαρρύθμιση της καμπίνας θα είναι 5+2.

Το πρωτότυπο Initiale Paris διαθέτει φουλ φώτα LED εμπρός με ενσωματωμένη σειρά από φώτα ημέρας, ενώ τα πίσω φανάρια είναι προσανατολισμένα σύμφωνα με τις οριζόντιες και κάθετες ακμές του αυτοκινήτου. Μολονότι έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το Grand Espace, το Initiale Paris ζυγίζει 250 kg λιγότερο από το μεγάλο MPV της Renault.

Με το που ανοίγεις την πόρτα που στηρίζεται με τους μεντεσέδες στη μεσαία κολόνα, αντικρίζεις μια καμπίνα φωτισμένη με το φωτισμό που διαχέεται από το ηχοσύστημα της Bose με τα 32 ηχεία και τα δύο subwoofer. Η κονσόλα φιλοξενεί δύο οθόνες πληροφοριών που δίνουν πληροφορίες και αναπαράγουν video των σημείων ενδιαφέροντος που έχεις ορίσει στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Το πάτωμα είναι μια μίξη από ματ ξύλο και αλουμίνιο, ενώ η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι ένα «πάγκος» φτιαγμένος από ανεξάρτητα κινητά ελάσματα.

Το μοτέρ του πρωτοτύπου Initiale Paris είναι το λιγότερο φανταχτερό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό -όσον αφορά τις επιδόσεις- κομμάτι του αυτοκινήτου. Και είναι ο ντίζελ dCi 130 με ροπή 40,8 kgm. Η Renault αναφέρει ότι το νέο μοτέρ είναι 25% πιο οικονομικό από οποιοδήποτε άλλο ντίζελ της αγοράς με παραπλήσιες επιδόσεις και εκπέμπει τουλάχιστον 40 g/km CO2 λιγότερα από τον ίδιο ανταγωνισμό. Το συστατικό της επιτυχίας είναι η χρήση δύο τούρμπο, ενός μικρού με χαμηλή αδράνεια για τις χαμηλές στροφές και ενός δεύτερου που ενεργοποιείται στις ψηλότερες.

Το μοτέρ συνταιριάζεται με ένα 6άρι αυτόματο διπλόδισκο σασμάν EDC με ηλεκτρική λειτουργία αλλαγών, μια τεχνολογία προερχόμενη από τη Formula 1.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube