Ο προπομπός του Ford S-MAX με 1.5 EcoBoost

Ο προπομπός του Ford S-MAX με 1.5 EcoBoost

Το πρωτότυπο που αποτελεί προπομπό του νέου Ford S-MAX θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Το Ford S-MAX Concept που θα δούμε στη Φρανκφούρτη χαρακτηρίζεται από τη νέα εταιρική μάσκα της Ford εμπρός και την ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, αλλά και τον νέο 1.5 EcoBoost 180 PS κάτω από το καπό. Και όλα δείχνουν ότι το S-MAX παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2014 λίγο θα διαφέρει από αυτό.

Όπως και το υπάρχον Ford S-MAX στη βασική του έκδοση έτσι και το νέο S-MAX Concept μπορεί να φιλοξενήσει μόνο πέντε επιβάτες. Όμως εδώ ο 5ος είναι «ριγμένος», αφού κάθεται σε μικρότερο κάθισμα το οποίο δεν έχει την πλευρική στήριξη των υπολοίπων, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται αναδιπλώνεται πλήρως ώστε να αποκτήσει η καμπίνα έναν κεντρικό διάδρομο. Μέσω του Ford Sync ενημερώνεται για το σφυγμό αλλά και τα... επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των πίσω επιβατών.

Η έλευση του υπάρχοντος Ford S-MAX στην αγορά το 2006 δημιούργησε μια νέα κατηγορία αυτή των σπορ πολυμορφικών. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford Martin Smith «Με τη δυναμική του εμφάνιση προσέλκυσε αγοραστές που δεν θα γύριζαν να κοιτάξουν ένα συμβατικό πολυμορφικό ή στέισον. Οι αγοραστές λένε ότι το προφίλ του θυμίζει βέλος, οπότε διατηρήσαμε το ίδιο μοτίβο και το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube