Nissan Ultimate Parks Titan για το Grand Canyon [video]

Nissan Ultimate Parks Titan για το Grand Canyon [video]

Ειδική έκδοση του pick-up της Nissan για το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου.

Στα πλαίσια της καμπάνιας "Calling All Titans" και της συνεργασίας της με το National Park Fountation, η Nissan κατασκεύασε μια ειδική έκδοση του μεγάλου της pick-up η οποία προορίζεται για δωρεά στον φορέα Grand Canyon Conservancy που δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου. Αυτό είναι το τελευταίο από τα Titan που δωρίζονται σε μη κερδοσκοπικούς φορείς των Η.Π.Α. μετά από τα Ultimate Service Titan (για τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό) και το Ultimate Work Titan (για την οργάνωση Habitat for Humanity).

Το εθνικό πάρκο του Grand Canyon γιορτάζει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας και η δωρεά της Nissan έχει στόχο να διευκολύνει και να κάνει ασφαλέστερες τις εργασίες συντήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές του φαραγγιού. Η πρόσβαση σε δύσβατα σημεία του Grand Canyon πολλές φορές γίνεται με φορτωμένα μουλάρια όμως τώρα το προσωπικό θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Titan με χώρο για 5 άτομα στην ευρύχωρη καμπίνα του.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το μοντέλο βασίζεται στο Titan XD Gas PRO-4X Crew Cab και κινείται με τη βοήθεια του κινητήρα V8 5,6 λίτρων που αποδίδει 390 PS και 534 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί (+76mm) με τη βοήθεια του κιτ ανύψωσης της ICON και της αερανάρτησης της Hellwig. Λόγω του ότι στο Grand Canyon δεν βρίσκει κανείς εύκολα πρατήριο βενζίνης για ανεφοδιασμό, η Nissan εξόπλισε το Titan με νέο ντεπόζιτο χωρητικότητας 208 λίτρων καυσίμου.

Το Ultimate Parks Titan ξεχωρίζει από τα γραφικά σε αποχρώσεις του μπλε που απεικονίζουν τοπογραφικές γραμμές του Grand Canyon. Την εικόνα συμπληρώνουν ο προφυλακτήρας HoneyBadger της Addictive Desert Designs, οι προεκτάσεις των φτερών της EGR και οι τροχοί Method 710 Trail Series με εκτός δρόμου ελαστικά Nitto Trail Grappler 35". Για να μην κολλάει στα δύσκολα σημεία το pikc-up εξοπλίζεται με βαρούλκο ΖΕΟΝ Platinum 12-S ενώ τα πρόσθετα φώτα της Baja Designs σε οροφή και προφυλακτήρα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα μετά τη δύση του ήλιου στο παρθένο περιβάλλον του Grand Canyon.

Nissan Ultimat Parks Titan
Στη μακρύτερη καρότσα της CM Truck Beds υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από εργαλεία και εξοπλισμό επιδιόρθωσης, μια γεννήτρια Millen EnPak και μια ανακλινόμενη τέντα στην οροφή.

Το τρέιλερ Black Series Camper προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους χωρίς να θυσιάζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Χάρη στα συστήματα CargoGlide bedslide, Leither Designes bed rack, Rhino Rack Batwing και CVT hard shell tent, το τρέιλερ μπορεί να μετατραπεί σε ένα κανονικό δωμάτιο επεκτείνοντας τον όγκο του. 

Το ωφέλιμο φορτίο του Ultimate Parks Titan είναι 1.356 kg και η δυνατότητα ρυμούλκησης 5.298 kg επιτρέποντας τη φόρτωσή του με εξοπλισμό και προμήθειες. Η ρυμούλκηση γίνεται πιο εύκολη με τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης Integrated Trailer Brake Control, Trailer Sway Control, Tow/Haul Mode με Downhill Speed Control και Trailer Light Check.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube