Nissan IMk: Ένα premium ηλεκτρικό όχημα πόλης [video]

Nissan IMk: Ένα premium ηλεκτρικό όχημα πόλης [video]

Εισάγει τη σχεδιαστική ταυτότητα "Timeless Japanese Futurism".

Η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο IMk, ένα ηλεκτρικό όχημα με premium χαρακτήρα και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση του Τόκιο.

Nissan

Το IMk εισάγει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα "Timeless Japanese Futurism". Στο εμπρός μέρος, η φωτιζόμενη μάσκα ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα που αποτελούνται από λεπτές λωρίδες LED. Παρόμοια η διαμόρφωση και των πίσω φωτιστικών σωμάτων κάτω από το παρμπρίζ.

Οι αναλογίες είναι δύο όγκων και θυμίζουν "kei car", όμως η συνολική αίσθηση που αποπνέει το όχημα είναι πιο premium χάρη στις πτυχώσεις του αμαξώματος, τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και την απόχρωση του χαλκού. 

Nissan imk

Στο εσωτερικό, στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο που θυμίζει καφετέρια. Παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3.434 mm, πλάτος 1.512 mm και ύψος 1.644 mm), η τετραθέσια καμπίνα είναι ευρύχωρη με άπλετο φως χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και την πανοραμική ηλιοροφή.

Οι εμπρός θέσεις είναι ενωμένες, οι υφασμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό πόρτες και καθίσματα έχουν απόχρωση Akagane, ενώ χαμηλότερα βρίσκουμε πινελιές από ξύλο με κρυφό φωτισμό και πατάκια σε σκούρο καφέ χρώμα. Στο ταμπλό κυριαρχεί η απλότητα, με ελάχιστα χειριστήρια και πλήκτρα αφής, και μια διάφανη οθόνη χωρίς πλαίσιο να παρουσιάζει τις πληροφορίες ολογραφικά.

Nissan

Το ΙΜk εξοπλίζεται με το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0 που προσφέρει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης κάτω υπό ορισμένες συνθήκες.

Οι επιβάτες παραμένουν διαρκώς συνδεδεμένοι στο δίκτυο Wi-Fi του αυτοκινήτου, το οποίο αναγνωρίζει τον οδηγό και τις προτιμήσεις του (θέση οδήγησης, εσωτερικός φωτισμός, κλιματισμός κτλ) μέσα από το smartphone του.

Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα, παρά μόνο ότι προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση και απόκριση. Αντίστοιχα, άγνωστα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας η οποία υποστηρίζει το σύστημα Nissan Energy Share για σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ανταλλαγή ενέργειας με έξυπνα σπίτια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube