To Nissan Gripz concept προαναγγέλει το επερχόμενο Z [video]

To Nissan Gripz concept προαναγγέλει το επερχόμενο Z [video]

Για το ριζοσπαστικό Nissan Z της επόμενης γενιάς, που αναμένεται το 2017, μας προϊδεάζει το πρωτότυπο Gripz που θα εκτεθεί στη Φρανκφούρτη

Το νέο crossover θα επαναφέρει το φημισμένο λογότυπο Ζ, και το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στις εκθέσεις μέσα στο επόμενο 18μηνο.

Η εικόνες teaser δείχνουν ότι το πρωτότυπο έχει μαύρο καπό, όπως είχε το κλασικό Datsun 240Z των ράλι που κέρδισε το Σαφάρι το 1971.

Νέες εικόνες του εσωτερικού δείχνουν ένα κεντρικό ταχύμετρο, ενώ το teaser video υπαινίσσεται και ποδηλατικές επιρροές.  

Η Nissan ζύγισε διάφορες εναλλακτικές για το προς τα πού θα πάει το φημισμένο μοντέλο Ζ, αφού το σημερινό 370Ζ θα σταματήσει να παράγεται μέχρι το 2017. Σκέφτηκε ένα πιο δυνατό σπορ μοντέλο, αλλά και ένα πιο βασικό 4κύλινδρο – όπως προανάγγελλαν τα πρωτότυπα iDx που εκτέθηκαν στο Τόκιο το 2013.

Όμως πηγές αναφέρουν ότι η Nissan αποφάσισε να πάει σε μια πιο ριζοσπαστική λύση: το επόμενο Ζ να είναι ένα σπορ crossover.

Ένα «χωματερό» Ζ είναι πιθανό να εξοργίσει τους παραδοσιακούς, όμως η Nissan πιστεύει ότι και πάλι θα ικανοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό οπαδών του Ζ ενώ θα αντλήσει πελατεία και από μια νέα μεγάλη δεξαμενή, ιδίως στις ΗΠΑ όπου το λογότυπο Ζ έχει κύρος και η αγορά των crossover είναι πολλαπλάσια από εκείνη των σπορ μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube