Νέο VW Tiguan GTE Active Concept στο Detroit

Νέο VW Tiguan GTE Active Concept στο Detroit

Το αστέρι της VW στο Detroit θα είναι μια πιο «εκτός δρόμου» έκδοση του υβριδικού επαναφορτιζόμενου Tiguan GTE.

Η επίθεση της VW στο μέτωπο των υβριδικών μοντέλων, μετά την υπόθεση dieselgate, εντείνεται με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Tiguan GTE Active.

To macho” σε εμφάνιση πρωτότυπο δείχνει την τεχνολογία συστημάτων κίνησης που θα εφαρμοστεί στην έκδοση παραγωγής του Tiguan GTE, που είδαμε ως concept στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά προς το τέλος του έτους.

Όπως το ευρωπαϊκό πρωτότυπο, έτσι και το αμερικάνικο συνδυάζει ένα plug-in υβριδικό σύστημα με τετρακίνηση 4MOTION.

Ο βασικός κινητήρας είναι ένας 1.4 TSI βενζίνης των 150 PS και 25,5 kgm, ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το πρώτο αποδίδει 55 PS και 22,4 kgm στους εμπρός τροχούς, και το δεύτερο 115 PS και 27,6 kgm στους στους πίσω τροχούς.

Η συνδυαστική ιπποδύναμη είναι 225 PS και στους τέσσερις τροχούς, επιταχύνοντας το Tiguan από στάση έως τα 100 km/h σε 6,4” και δίνοντας τελική ταχύτητα 192 km/h. Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο/σειριακό DSG 6 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη, ειδικά προσαρμοσμένο στο υβριδικό σύστημα. Μέσα στο κέλυφός του φιλοξενεί τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα για εξοικονόμηση χώρου.

Το Tiguan μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για μέχρι και 32 km χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου των 12,4 kWh. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 64 λίτρων, η συνολική αυτονομία φτάνει τα 933 km. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από το ηλεκτρικό δίκτυο ή από τον βενζινοκινητήρα μέσω του εμπρός ηλεκτρικού μοτέρ που λειτουργεί και ως γεννήτρια.

Το Tiguan GTE δεν είναι αποκλειστικά τετρακίνητο, αφού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να έχει την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς ή ακόμη και μόνο στους πίσω (με το ηλεκτρικό μοτέρ).

Το σημείο προσοχής στο εσωτερικό του Tiguan GTE Active είναι η πλατφόρμα πολυμέσων της επόμενης γενιάς της VW, με το όνομα Modular Infotainment Platform (MIB) και η οποία έχει μια οθόνη αφής 9,2 ιντσών που υποστηρίζει και έλεγχο με νεύματα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, διαμορφώσιμος, διαστάσεων 8,2 ιντσών σε πλάτος και 4,1 σε ύψος. Και φυσικά, το σύστημα υποστηρίζει πολλά συστήματα συνδεσιμότητας, συμπεριλαβανομένων των Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink.

Το Tiguan GTE Active Concept παίζει και το ρόλο του προάγγελου για το ολοκαίνουργιο αμερικάνικο Tiguan που θα διατεθεί στην αγορά την άνοιξη του 2017. Θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο από την ευρωπαϊκή έκδοση ώστε να μπορεί να φιλοξενεί έως 7 επιβάτες. Θα βασίζεται και αυτό στη διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB και η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς το τέλος της χρονιάς στο εργοστάσιο της Puebla, στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube