Νέο VW Passat BlueMotion με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων

Νέο VW Passat BlueMotion με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων

Η Volkswagen αποκάλυψε το πρωτότυπο Passat BlueMotion, λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή του στο Detroit.

Σχεδιασμένο για να πετυχαίνει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, χωρίς τη χρήση κάποιου εξεζητημένου υβριδικού συστήματος, το πρωτότυπο Passat BlueMotion, εκτός από την απόχρωση Reef Blue Metallic, διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα και μαύρες γυαλιστερές και καρμπόν διακοσμήσεις.

Το μεγάλο νέο του Passat BlueMotion όμως, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο North American International Auto Show την προσεχή Δευτέρα, κρύβεται κάτω από το καπό. Το 1,4λιτρο μοτέρ TSI με τους 150 PS μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά είναι εφοδιασμένο με άμεσο ψεκασμό, σύστημα stop/start και, κυρίως, το σύστημα Active Cylinder Management που απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους όταν η απαίτηση φορτίου από το μοτέρ είναι χαμηλή.

Στο VW Passat BlueMotion, ο 1.400άρης TSI συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και μια νέα λειτουργία coasting που επιτρέπει στο σασμάν να απεμπλέκεται από το μοτέρ, για όσο ο κινητήρας ταξιδεύει χωρίς φορτίο, έτσι ώστε να μειώνονται οι μηχανικές τριβές.

Με όλες αυτές τις τεχνολογίες, το πρωτότυπο VW Passat BlueMotion εκτιμάται ότι μπορεί να πετυχαίνει κατανάλωση 5,6 lt/100 km σε μικτό τυποποιημένο κύκλο.

[Πηγή Volkswagen USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube