Νέο VW Gol GT Concept @ São Paulo Motor Show [video]

Νέο VW Gol GT Concept @ São Paulo Motor Show [video]

Εξελιγμένο από τη VW Βραζιλίας, το Gol GT Concept λέγεται ότι δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει την συναισθηματική σχέση πελατών με τα σπορ μοντέλα της φίρμας.

Το δίχως άλλο, το Gol GT Concept μοιάζει ως ένα γνήσιο μοντέλο Volkswagen GT, χάρη στις αεροδυναμικές προσθήκες που συνδυάζονται με ένα μοναδικό μεταλλικό χρώμα «Gray Volcano», διακοσμημένο με ενθέσεις χρώματος «Lava Red».

«Το πρωτότυπο πηγαίνει στην ουσία, στην αρχή του θρύλου του GT, με μια σύγχρονη, μοντέρνα γλώσσα που εκφράζει το σπορτίφ πρόσωπο της φίρμας Volkswagen», είπε ο επικεφαλής σχεδιασμού, José Carlos Pavone. «Το GT Concept αιχμαλωτίζει το βλέμμα ενός παιδιού για ένα σπορτίφ μοντέλο. Είναι ένα δώρο στους φαν της φίρμας και σε αυτή τη νέα γενιά λάτρεων του αυτοκινήτου».

Όσον αφορά την αισθητική, έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο που φορά την τυπική μάσκα ενός VW και έναν επιβλητικό προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και τους αεραγωγούς. Τα εμπρός φανάρια είναι επίσης τεχνολογίας full-LED, ενώ κινούμενοι προς τα πίσω παρατηρούμε τις 18άρες διαμαντέ ζάντες «Serron» και τα φιμέ πίσω φώτα.

«Στο αυτοκίνητο υπάρχει μπόλικη λογική και ακρίβεια, όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά επίσης σε όλες όλη την εργασία στις επιφάνειες και στην εκτέλεση του πρότζεκτ», συμπλήρωσε ο Pavone.

Εσωτερικά, το Gol GT Concept εφοδιάστηκε με σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ, σπορ flat-bottomed τιμόνι, ανασχεδιασμένα πάνελ στις πόρτες, αεραγωγούς και λαβές θυρών ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση, αλουμινένια πεντάλ και μπόλικοι λογότυποι «GT» σε όλο το σαλόνι. Οι επενδύσεις στις πόρτες, παρεμπιπτόντως, έχουν οριζόντιες διακοσμήσεις στα ηχεία woofer και tweeter, αναφερόμενες με αυτόν τον τρόπο αισθητικά στο πρώτο μοντέλο Gol GT 2013.

Η VW δεν έκανε λόγο για το μοτέρ που κρύβει κάτω από το καπό του το πρωτότυπο, αλλά το επικρατέστερο για τη βραζιλιάνικη αγορά είναι το βενζινοκίνητο 1.000άρι TSI με τους 125 ίππους. Στην περίπτωση φυσικά που οι Γερμανοί δώσουν το πράσινο φως για την παραγωγή του αυτοκινήτου.

[Πηγή VW Βραζιλίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube