Νέο Toyota Fuel Cell Vehicle (FCV) στο Tokyo

Νέο Toyota Fuel Cell Vehicle (FCV) στο Tokyo

Η Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο Fuel Cell Vehicle (FCV) λίγο πριν την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Tokyo Motor Show.

Το πρωτότυπο FCV αποτελεί το πρόκριμα για το από καιρού αναμενόμενο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου της Toyota που προγραμματίζει να λανσάρει κάπου (!) μέσα στο 2015.

Το FVC που βλέπουμε, μακράν από το χαρακτηριστεί όμορφο ή κομψό, δεν φτιάχτηκε ως σχεδιαστική σπουδή, αλλά ως πλατφόρμα εφαρμογής της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Η Toyota δηλώνει ότι το FCV χρειάζεται μόλις τρία λεπτά για να ανεφοδιαστεί πλήρως και μπορεί έτσι να διανύσει τουλάχιστον 500 km πριν εξαντληθεί το καύσιμό του.

 
Το πρωτότυπο διαθέτει δύο συστοιχίες κυψελών υψηλής πίεσης των 70 MPa (megapascal) τοποθετημένες κάτω από το αμάξωμα που παρέχουν ειδική ισχύ 3 kW/λίτρο κυψέλης και συνολική απόδοση τουλάχιστον 136 PS.

Το FCV έχει μήκος 4,87 m, πλάτος 1,81 και ύψος 1,54 m, με το μεταξόνιο να φτάνει 2,78 m, εξασφαλίζοντας αρκετό χώρο για τέσσερις ενηλίκους στην καμπίνα.


Σύμφωνα με την Toyota, όταν οι συστοιχίες κυψελών είναι γεμάτες, μπορούν να παράσχουν ικανή ηλεκτρική ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσουν ένα μέσο ιαπωνικό σπίτι (10 kWh) για περισσότερες από επτά ημέρες.

Οικονομικοί αυτοί οι Ιάπωνες που θέλουν μόλις 1,4 kWh την ημέρα ή 170 kWh το τετράμηνο!    

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube