Νέο Renault Next Two, ηλεκτρικό και αυτόνομο [video]

Νέο Renault Next Two, ηλεκτρικό και αυτόνομο [video]

H Renault παρουσίασε το νέο Next Two που, εκτός από ηλεκτρικό και αυτόνομης οδήγησης, είναι ένα πρωτότυπο που σου εξοικονομεί και χρόνο.

Βασισμένο στο Renault Zoe, το Next Two περιγράφεται από τη γαλλική εταιρεία ως το «όραμα της Renault για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης για το 2020».

Το Next Two είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κινείται αυτόνομα με ταχύτητα μέχρι 30 km/h και το πρωτότυπο που βλέπετε είναι εξοπλισμένο με μια σειρά αισθητήρων και καμερών που παρακολουθούν και ανιχνεύουν το δρόμο. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα συστήματα επόπτευσης μεταβιβάζονται σε ένα κέντρο πληροφοριών που ελέγχει πώς χρειάζεται να λειτουργήσουν το ηλεκτρικό τιμόνι, το ηλεκτρομοτέρ και τα φρένα.

Το Next Two είναι ακόμη εξοπλισμένο με το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος της Renault, Automated Valet Parking, που οδηγεί το αυτοκίνητο στα πάρκινγκ που υποστηρίζουν αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Πέρα από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το Next Two διαθέτει σύνδεση 3G/4G/WiFi, head-up display και ένα σύστημα που μπορεί να ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από το δρόμο στις πληροφορίες από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Το Next Twoλ μετατρέπεται ακόμα και σε «εικονικό γραφείο», διαθέτοντας από σύστημα για video-conference μέχρι και «έξυπνο κάθισμα» που αναγνωρίζει τον οδηγό και αυτορυθμίζεται σύμφωνα με το γούστο του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της συμμαχίας Renault-Nissan, τον Carlos Ghosn, «Με το Next Two θέλουμε να συνδυάσουμε τους κόσμους της “εξουσιοδοτημένης” οδήγησης και της συνδεσιμότητας. Όχι μόνο ενισχύοντας την ασφάλεια της αυτόνομης οδήγησης, αλλά απελευθερώνοντας χρόνο για τους οδηγούς. Με το να παραμένουν συνδεδεμένοι θα τους παρέχουμε νέες υπηρεσίες in-car, όπως video-συσκέψεις, on-line αγορές, ταξιδιωτικές πληροφορίες και τόσα άλλα».

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube