Nέο πρωτότυπο Renault Twingo: Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή του

Nέο πρωτότυπο Renault Twingo: Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή του

Η τελευταία αισθητική προσέγγιση του νέου Twingo θα κάνει την εμφάνισή της στο Γκραν Πρι του Μονακό, τον Μάιο και μάλιστα θα στηρίζεται στην από κοινού εξελιγμένη πλατφόρμα με τη Mercedes-Benz για το Smart ForTwo και ForFour.

Η Renault θα αποκαλύψει ένα νέο πρωτότυπο στο Γκραν Πρι του Μονακό, που θα είναι και η αναγγελία του νέου Twingo. To πρωτότυπο έρχεται ακριβώς ύστερα από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Twin’Z, που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι του Μιλάνο, νωρίτερα τον Απρίλιο. Θα κάνει δε εκ νέου την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, τον Ιούλιο, δίπλα στο Renault Twizy F1.

Το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της Renault ονομάζεται Twin και είναι το τελευταίο από μια σειρά πρωτοτύπων από τον αρχισχεδιαστή Λόρενς βαν ντεν Άκερ. Το πρωτότυπο που φωτογραφίζει το προσεχές Twingo βασίζεται γύρω από το θέμα «Play».

Το νέο Twingo εξελίχτηκε από τη Renault σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz, η οποία θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Smart Fortwo και Smart Forfour από το πρότζεκτ αυτό.

Το νέο πρωτότυπο ήδη «συνελήφθη» από τους φωτογραφικούς φακούς κατά τη διάρκεια ενός κινηματογραφικού γυρίσματος στη Μαδρίτη για ένα προωθητικό βίντεο. Πιστεύεται δε ότι φορά μοτέρ τοποθετημένο πίσω που κινεί τους πίσω τροχούς.

Η ασυνήθιστη για τα σύγχρονα δεδομένα διάταξη για τα νέα μικρά Renault δεν μας παραξενεύει, καθώς η γαλλική εταιρεία έχει μακρά παράδοση το να φτιάχνει μικρά αυτοκίνητα με το μοτέρ πίσω: Dauphine, Caravelle και Renault 8.
Και καθώς το the Twin’Z μας προϊδεάζει για μια ηλεκτρική έκδοση του νέου Twingo, το νέο σπορ πρωτότυπο  που απαθανατίστηκε στην Ισπανία φαίνεται να είναι επηρεασμένο από το Renault 8 Gordini, με πιο εμφανές δώρο και σήμα κατατεθέν από αυτό τα τετράγωνα φανάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube