Νέο Pininfarina Sergio concept: Μπαίνει σε περιορισμένη παραγωγή

Νέο Pininfarina Sergio concept: Μπαίνει σε περιορισμένη παραγωγή

Μελέτες βιωσιμότητας προτείνουν μια οικονομική παραγωγή της τάξης των τριών έως έξι αυτοκινήτων ετησίως

Το νέο πρωτότυπο Pininfarina Sergio barchetta που βασίζεται στη Ferrari 458 Spider θα μπορούσε επιλεκτικά να μπει σε περιορισμένη γραμμή παραγωγής.

Η Pininfarina βιάζεται να δρομολογήσει την κατασκευή περιορισμένου αριθμού από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Sergio barchetta. «Γνωρίζουμε ότι σχέδιο μπορεί να πάρει ομολογκασιόν στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, οπότε ψάχνουμε για πελάτες», είπε ο Φάμπιο Φιλιπίνι, υπεύθυνος σχεδιασμού της Pinifarina, στο Autocar.

Το αμάξωμα θα ξανασχεδιαστεί, ωστόσο, για να φιλοξενήσει μια μύτη ψηλωμένη κατά 1,2 πόντους, προκειμένου το Sergio να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς προστασίας των πεζών. Το Sergio όμως, θα παραμείνει στον αρχικό σχεδιασμό του χωρίς παρμπρίζ, οπότε οι επιβαίνοντες χρειάζεται να φορούν κράνος.
   
Μελέτες βιωσιμότητας προτείνουν μια οικονομική παραγωγή της τάξης των τριών έως έξι αυτοκινήτων ετησίως, με προτεινόμενη τιμή μεταξύ των €750.000 έως €1.500.000.

Το Sergio, που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του ιδρυτή της Pininfarina που απεβίωσε τον περασμένο χρόνο, βασίζεται στη Ferrari 458 Spider. Το Sergio πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και καθώς η υποδοχή του αυτοκινήτου από το κοινό ήταν ενθουσιώδης προέκυψε και η δρομολόγηση της περιορισμένης παραγωγής του.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube