Νέο MINI Superleggera Vision [75 φωτογραφίες + 5 videos]

Νέο MINI Superleggera Vision [75 φωτογραφίες + 5 videos]

H MINI αποκάλυψε το πρωτότυπο Superleggera Vision στο Concorso d’ Eleganza Villa d’Este.

Η συνεργασία της MINI με την καροτσερία Touring Superleggera απέφερε ένα διθέσιο ρόουνστερ που, όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία, εκφράζει το «πιο μινιμαλιστικό και συναισθηματικό στιλ της αυτοκίνησης».

Το αμάξωμα Superleggera Vision είναι κατασκευασμένο στο χέρι και αποτυπώνεται μέσα από απαλές σχεδιαστικές γραμμές, ενώ αναδεικνύεται από την απόχρωση Como Blue που είναι βαμμένο το αυτοκίνητο. Τα διακεκριμένα σχεδιαστικά στοιχεία του είναι το ανθρακονημάτινο εμπρός σπλίτερ, τα ενισχυμένα πλευρικά μάρσπιε και το διακριτικό στρογγυλεμένο πίσω μέρος.

Η ίδια μινιμαλιστική φιλοσοφία επεκτείνεται και στην καμπίνα, αλλά με μια tech αύρα. Έτσι παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία ενυπάρχουν αρμονικά στην καμπίνα. Όπως το σαλόνι που είναι ντυμένο με δέρμα με το ψηφιακό καντράν, το ταμπλό που είναι καλυμμένο από αλουμίνιο με το τριάκτινο τιμόνι και το αναλογικό ρολόι, αλλά και οι πόρτες που δομικά είναι εμπνευσμένες από βρετανικές κατασκευές του βιοτεχνικού αυτοκινητικού παρελθόντος.

Κάτω από το καπό του Superleggera Vision δεν θα βρείτε κάποιο ισχυρό μοτέρ της νέας γενιάς των MINI, αλλά ένα ηλεκτροκινητήρα. Στοιχεία, τόσο για το ηλεκτρομοτέρ όσο και για τις μπαταρίες, απέφυγε να δώσει η βρετανική εταιρεία.

Τη συνεργασία με την Touring Superleggera και το αποτέλεσμά της περιέγραψε πολύ χαρακτηριστικά ο Adrian van Hooydonk, αρχισχεδιαστής της BMW: «Η Touring Superleggera και η MINI έχουν πολλά κοινά: Και οι δύο εταιρείες δίνουν μεγάλη σημασία στην ιστορία τους και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει την παρουσία τους μέχρι σήμερα. Ακόμη περισσότερο, και οι δύο δίνουν έμφαση στο εμβληματικό ντιζάιν και στις ξεχωριστές εφαρμογές. Αυτά τα στοιχεία ενώθηκαν στο MINI Superleggera Vision, δημιουργώντας ένα κομψό αυτοκίνητο που διερμηνεύει το βρετανικό ρόουντσερ υπό την επιρροή του ιταλικού στιλ και της χειροποίητης δεξιοτεχνίας».

[Πηγή ΜΙΝΙ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube