Νέο MG CS: Πρωτότυπο SUV της MG στη Σαγκάη

Νέο MG CS: Πρωτότυπο SUV της MG στη Σαγκάη

Ένα πρωτότυπο SUV που θα βασίζεται στο MG5 θα αποκαλύψει η MG στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, την άλλη εβδομάδα.

Το πρωτότυπο MG CS θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση της Σαγκάης. Το πρωτότυπο σχεδίασε ο αρχισχεδιαστής της MG, Άντονι Γουίλιαμ-Κένι. Το MG CS έχει εμπρός φανάρια που ενσωματώνουν μια «πολυεπίπεδη, αποτελούμενη από πολλά κομμάτια δομή» που διαθλά το φως σε διάφορους χρωματισμούς και σχήματα από τα πλάγια, αλλά σχηματίζει το εξάγωνο της MG από εμπρός.

Τον περασμένο χρόνο, η MG αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV Icon, ένα αυτοκίνητο με στιλ ρετρό που στόχευε το Nissan Juke. Η MG Motor λέει ότι το Icon, «ήταν μια βιτρίνα βρετανικού στιλ που περιέκλειε και το σπορ DNA της MG, μιας ξεχωριστής μάρκας».Το CS Concept φαίνεται να είναι μια εξευγενισμένη εκδοχή του πρωτοτύπου Icon, αλλά με το ρετρό στιλ που ήταν εμπνευσμένο από το MGB να έχει δώσει τη θέση του σε ένα πιο μοντέρνο look, ακολουθώντας το στιλ της γκάμας των MG. 

Οι πληροφορίες για το πρωτότυπο CS είναι ανύπαρκτες, αλλά με την παραδοχή ότι θα είναι μια εξέλιξη του Icon, το πιθανότερο είναι να βασίζεται πάνω στο πλαίσιο του MG5. Η ισχύς του θα μπορούσε να προέρχεται από ένα 1.500άρι μοτέρ, εξελιγμένο από τη SAIC, 4κύλινδρο, τούρμπο, με 135-140 PS.

Φήμες για ένα SUV από την MG κυκλοφορούν από το 2011, όταν ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας υποστήριζε ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος περισσότερων μαζικών μοντέλων. Το σχεδιαστικά αιχμηρό πρωτότυπο CS θα μπορούσε να έχει ως κύριο αντίπαλο το Nissan Juke. To ρετρό στιλ του πρωτότυπου Icon θα ήταν εγκαταλείφθηκε ως στιλιτικός οδηγός για τη δημιουργία ενός σύγχρονου SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube