Nέο Kia Concept EV5

Nέο Kia Concept EV5

Η Kia παρουσίασε το Concept EV5, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από το μεγαλύτερο EV9 που θα κάνει ντεμπούτο σε μορφή παραγωγής αργότερα μέσα στη χρονιά.

Σε εκδήλωση του στην Κίνα, ο κατασκευαστής από τη Νότια Κορέα παρουσίασε το νέο Kia Concept EV5, προετοιμάζοντάς μας για τον ερχομό ενός νέου ηλεκτρικού SUV.

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου EV5 θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και θα λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας προς τα τέλη του έτους. Η Κia υποσχέθηκε ωστόσο, ότι σύντομα θα ανακοινώσει και τις υπόλοιπες αγορές στις οποίες θα κυκλοφορήσει το νέο της μοντέλο.

 Kia Concept EV5

Σχεδιαστικά, το Concept EV5 είναι έντονα επηρεασμένο από το μεγαλύτερο EV9. Όπως και στο τελευταίο, γύρω από αμάξωμα συναντάμε λεπτομέρειες από μαύρο πλαστικό και γλίστρες εμπρός και πίσω που τονίζουν τον SUV χαρακτήρα του.

Το εμπρός μέρος υιοθετεί τη σχεδίαση «digital tiger face» με λεπτούς κάθετους προβολείς, ενώ στο πίσω μέρος, τα λεπτά φωτιστικά σώματα έχουν προεκτάσεις στη θύρα του πορτμπαγκάζ. Επιπλέον, το Concept EV5 είναι βαμμένο σε απόχρωση Iceberg Matte Green και πατάει σε ζάντες 21".

 Kia Concept EV5

Περνώντας στο λιτό εσωτερικό, στο ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη για το infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και οδηγός αντικρίζει μπροστά του ένα οκταγωνικό τιμόνι. Οι θέσεις περιστρέφονται και χάρη στις suicide doors μπορούν να στραφούν και έξω από το SUV.

Τέλος, η καμπίνα που είναι κατασκευασμένη σε μεγάλο ποσοστό από βιώσιμα υλικά, ενώ φωτίζεται με μια πανοραμική ηλιοροφή που μπορεί να λειτουργήσει και ως ηλιακό πάνελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube