Nέο Citroën DS 5LS R με 300 PS [video]

Nέο Citroën DS 5LS R με 300 PS [video]

H Citroën θα δείξει στο Πεκίνο Motor Show 2014, στο τέλος Απριλίου, το πρωτότυπο DS 5LS R με 300 PS.

Ύστερα από την παρουσίαση της στάνταρ DS 5LS  στην Κίνα, η Citroën μας δίνει μια πρώτη γεύση για την επερχόμενη ισχυρότερη έκδοση με το προσωνύμιο «R». H Citroën DS 5LS R που φορά επίσης τον 4κύλινδρο τούρμπο 1.600άρη, αποδίδει μέγιστη ισχύ 300 PS και μέγιστη ροπή 40,8 kgm.

H ισχυρότερη έκδοση «R» της DS 5LS κάθεται ενάμιση πόντο πιο χαμηλά από το στάνταρ μοντέλο και διαθέτει φαρδύτερο εμπρός μετατρόχιο, καθώς και ένα σειριακό σασμάν με paddles αλλαγής στο τιμόνι.

Το μηχανολογικό τμήμα της Citroën όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά δούλεψε και πάνω στο σασί, στην ανάρτηση και στα φρένα, προκειμένου η DS 5LS R να αντεπεξέλθει στην παραπάνω ισχύ. Επιπλέον φρόντισε και η εξωτερική εμφάνισή της να αποκτήσει ένα δυναμισμό και μια μοναδικότητα, με την τοποθέτηση ανθρακονημάτινων στοιχείων στο αμάξωμα. Για τον ίδιο λόγο, το αυτοκίνητο βάφτηκε σε χρώμα Carmine Red και πατά πάνω 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος σε χρώμα κάρμπον.

Όσον αφορά την καμπίνα, η γαλλική εταιρεία ετοίμασε ένα σαλόνι ντυμένο με δέρμα και αλκαντάρα, σπορ καθίσματα και διακοσμήσεις πραγματικού κάρμπον και στο διακοσμήσεις Carmine Red στους αεραγωγούς. Επιπλέον, το ταμπλό, τα καθίσματα, το κεντρικό υποβραχιόνιο και το πάνω μέρος της επένδυσης των θυρών έχουν εξώρραφο κέντημα επίσης σε Carmine Red.

Η νέα πρωτότυπη Citroën DS 5LS R θα ντεμπουτάρει στο Beijing Motor Show 2014, μεταξύ 20 και 29 Απριλίου.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube